WOMEN'S GUIDE

To ήξερες πως ο εγκέφαλος της γυναίκας αλλάζει συνεχώς μέγεθος;

Οι επιστήμονες ερευνούν το φαινόμενο της συχνής αυξομείωσης ενός συγκεκριμένου τμήματος του εγκεφάλου των γυναικών.

Είναι γνωστό στην επιστημονική κοινότητα πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών εμφφανίζει μια πλαστικότητα και αλλάζει μέγεθος ανάλογα με διάφορες αλλαγές που δέχεται από το περιβάλλον. Όμως, ερευνητές από το Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Γνωσιακών και Εγκεφαλικών Επιστημών Μαξ Πλανκ στη Γερμανία κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες εμφανίζουν μεγαλύτερες εναλλαγές στο μέγεθος του εγκεφάλου εξαιτίας της μηνιαίας μεταβολής των ορμονών.

Οι αλλαγές στο μέγεθος του γυναικείου εγκεφάλου πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση σε συνάρτηση με την αυξομείωση των οιστρογόνων. Πιο συγκεκριμένα ο εγκέφαλος και κυρίως ο ιππόκαμπος  (το τμήμα του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη και τα συναισθήματα )διογκώνεται όσο πλησιάζει η ωορρηξία και μικραίνει όταν οι ορμόνες υποχωρήσουν. Όταν αυξάνει μέγεθος, αυξάνεται και η ποσότητα φαιάς και λευκής ουσίας, χωρίς όμως οι επιστήμονες να μπορούν ακόμα να πουν πώς ακριβώς επηρεάζονται οι εγκεφαλικές λειτουργίες, η μνήμη και τα συναισθήματα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν οι συνέπειες της αυξομείωσης του εγκεφάλου ενώ αναζητάται μια πιθανή σύνδεση αυτής της αυξομείωσης του εγκεφάλου με τη δυσφορία που πολλές γυναίκες αναφέρουν ως νιώθουν λίγο πριν την περίοδο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!