VIRAL

Ένα tweet που έγινε viral μιλά για το σύμπτωμα της κατάθλιψης που κανείς δεν αναφέρει

Η κατάθλιψη και γενικότερα οι ψυχικές ασθένειες, ακόμα και σήμερα αποτελούν "ταμπού" και πολλοί σπάνια μιλούν δημόσια για αυτές ενώ συχνά επικρατεί άγνοια και στο μυαλό των περισσοτέρων κυριαρχούν στερεότυπα που όμως δεν έχουν σχέση με την πραγματική όψη μιας ψυχικής νόσου.

Και τις τελευταίες μέρες ένα μήνυμα που έγραψε κάποια στο twitter για την κατάθλιψη, στάθηκε η αφορμή να ξεκινήσει ένα τεράστιο thread με τους ανθρώπους να μιλούν ανοιχτά για την κατάθλιψη και τα αληθινά της συμπτώματα.


Το αρχικό tweet που πλέον έχει κοινοποιηθεί χιλιάδες φορές, αναφέρονταν στις διαφημίσεις για αντικαταθλιπτικά και στο πως αυτές πάντα εστιάζουν στην "θλίψη" και τη "στεναχώρια" και ποτέ δεν αναφέρονται στο νο1 σύμπτωμα που εμφανίζουν όσοι έχουν κατάθλιψη το "impossible task" δηλαδή αυτή την εργασία ή πράξη που όσο απλή και αν είναι, όταν κάποιος έχει κατάθλιψη του είναι αδύνατο να την εκτελέσει και να την ολοκληρώσει.


Η "εργασία" μπορεί να είναι κάτι απλό όπως το να στρώσει κανείς το κρεβάτι του ή να πλύνει τα πιάτα και το thread αναφέρει πως για έναν καταθλιπτικό ακόμα και αυτά τα απλά πράγματα γίνονται βουνό (ανεξάρτητα από το πόσες φορές μπορεί να τα έχει κάνει στο παρελθόν) και ακόμα και αν καταφέρει να τα ολοκληρώσει μετά κάποια άλλη εργασία εμφανίζεται και αυτή φαντάζει και πάλι βουνό!


Χιλιάδες απάντησαν στο αρχικό αυτό μήνυμα που ανέβασε στο twitter η Molly Backes η οποία τονίζει πως η ίδια αν και καταθλιπτική ποτέ δεν ένιωσε "στεναχωρημένη" αλλά ένιωθε "κενή", "άχρηστη" , "βαριά", "χωρίς στόχο" και όπως αναφέρει και το αμερικανικό Cosmopolitan, όλοι της έλεγαν πως και αυτοί βίωσαν αυτό που περιγράφει και πως όσοι βιώνουν την κατάθλιψη ταυτίζονται με την περιγραφή της και άρχισαν να δίνουν δικές τους περιγραφές για το πως νιώθουν.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε μια διαδικτυακή συζήτηση για ένα θέμα που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι όμως σπάνια μιλούν δημόσια για αυτό.




 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!