WOMEN'S GUIDE

Μια έρευνα δείχνει πως έχεις πολλούς λόγους για να βάλεις κόκκινο κραγιόν

Τα κόκκινα κραγιόν είναι στη μόδα και αποτελούν την πιο διαχρονική απόχρωση στο μακιγιάζ χειλιών. Όμως μάλλον δεν είναι τυχαίο πως οι γυναίκες αγαπούν τα κόκκινα κραγιόν, αφού μια σειρά από έρευνες έχουν δείξει πως η συγκεκριμένη απόχρωση στο κραγιόν, βελτιώνει την ψυχολογία των γυναικών και όντως τις κάνει πιο ελκυστικές στα μάτια των αντρών.

Συγκεκριμένα, ψυχολόγοι σε μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Rochester που δημοσιεύτηκε στο Psichology Today το 2008, έχουν αποδείξει ότι οι άνδρες αισθάνονταν μεγαλύτερη σεξουαλική έλξη για τις γυναίκες που φορούσαν κόκκινο κραγιόν, σε σύγκριση με εκείνες που φορούσαν κάποια άλλη απόχρωση.

Οι ειδικοί αναφέρουν ακόμη ότι ο λόγος που οι γυναίκες νιώθουν καλύτερα όταν φοράνε κόκκινο κραγιόν είναι επειδή την ίδια στιγμή νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ενώ νιώθουν και πιο ελκυστικές. Παράλληλα, σύμφωνα με τους ίδιους οι γυναίκες αποδείχθηκε ότι είχαν καλύτερη διάθεση τις ημέρες που φορούσαν κόκκινο κραγιόν απ’ τις ημέρες που φορούσαν κάποια απόχρωση σε ουδέτερους τόνους.

Τέλος, σύμφωνα με άλλες έρευνες έχει αποδειχθεί ότι κατά την περίοδο μιας οικονομικής κρίσης, οι πωλήσεις των κόκκινων κραγιόν αυξάνονταν συγκριτικά με τις περιόδους που επικρατούσε οικονομική σταθερότητα. Ο λόγος; Δεν υπάρχει τίποτα που να μην κάνει καλύτερο ένα κόκκινο κραγιόν, γι’ αυτό την επόμενη φορά που χρειαστείς ένα boost στην ψυχολογία σου, φόρεσε το και πήγαινε μια βόλτα!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!