VIRAL

Τα "sneakers του Ιησού" με νερό από τον Ιορδάνη ποταμό έγιναν ανάρπαστα

Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν στην αγορά, έγιναν sold out τα αθλητικά παπούτσια που λάνσαρε μια εταιρεία και κοστίζουν 3.000 δολάρια.

Πρόκειται για μια ιδέα που είχε η αμερικανική εταιρεία MSCHF, η οποία έχει έδρα στο Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης.


Οι υπεύθυνοι της εταιρείας σκέφτηκαν να βάλουν νερό από τον Ιορδάνη ποταμό μέσα στις αεροσόλες παπουτσιών Air Max 97 της Nike, πότισαν το ύφασμα των παπουτσιών με λιβάνι, και πρόσθεσαν ένα διακοσμητικό σταυρό και πρόσθεσαν κόκκινες σόλες που παραδοσιακά συμβολίζουν τα παπούτσια που φορούσαν οι Πάπες, τις λέξεις “MT 14:25” που παραπέμπει στη Βίβλο και στην αναφορά του ευαγγελίου του Ματθαίου, για το θαύμα του Ιησού, όταν περπάτησε πάνω στον Ιορδάνη ποταμό. Επίσης πρόσθεσαν και μια κόκκινη σταγόνα που συμβολίζει το αίμα του Ιησού! Η δε διαφήμιση δείχνει έναν Αφροαμερικανό να προσεύχεται φορώντας αυτά τα παπούτσια.


'Έτσι δημιουργήθηκε το "Jesus shoe" το οποίο έγινε ανάρπαστο, παρά την τσουχτερή τιμή του.


Θέλοντας να εξηγήσει τι ήταν αυτό που γέννησε αυτή την ιδέα, ο επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της εταιρείας MSCHF, Ντάνιελ Γκρίνμπεργκ δήλωσε στην New York Post, «Σκεφτήκαμε την πρόσφατη συνεργασία της Adidas με το παγωμένο τσάι Arizona, και θέλαμε να τονίσουμε κι εμείς με τον δικό μας τρόπο πόσο εξωφρενική έχει γίνει η κουλτούρα των επώνυμων συνεργασιών σε αθλητικά παπούτσια και ρούχα« και πρόσθεσε: «Αναρωτιόμασταν πώς θα ήταν μια συνεργασία με τον Ιησού Χριστό. Ως Εβραίος εγώ ο ίδιος, το μόνο που ξέρω είναι πως περπάτησε πάνω στο νερό».


Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!