WOMEN'S GUIDE

Tips για να αφαιρέσεις μόνη σου το ημιμόνιμο μανικιούρ τώρα που μένεις σπίτι

Αν συνηθίζεις να κάνεις ημιμόνιμο μανικιούρ και τώρα θέλεις να το αφαιρέσεις, φυσικά δεν είναι καθόλου καλή ιδέα ούτε να αναζητήσεις να βρεις μια μανικιουρίστα, ούτε να την καλέσεις στο σπίτι σου, αφού όλοι μας συμβουλεύουν να αποφύγουμε τις περιττές επαφές. Μπορείς εύκολα να αφαιρέσεις μόνη σου το ημιμόνιμο βερνίκι.

Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι μια μαλακή λίμα (ιδανικά χάρτινη), 100% καθαρό ασετόν (όχι αυτό που έχει πρόσθετα έλαια) αλουμινόχαρτο και ένα pusher

Ξεκίνα κάνοντας  ένα ελαφρύ λιμάρισμα. Αυτό γίνεται προκειμένου να καταστρέψεις την τελευταία στρώση του βερνικιού, ή αλλιώς το top coat, που έχει πολυμεριστεί και προστατεύει τις υπόλοιπες στρώσεις του χρώματος. Με τη λίμα, διασπάται το υλικό που έχει καταστήσει το ημιμόνιμο τόσο ανθεκτικό, προκειμένου να μπορέσει το ασετόν, ή αλλιώς η ακετόνη που περιέχει, να διεισδύσει και να μαλακώσει το υλικό.

Βάλε καθαρό ασετόν σε βαμβακάκια και ακούμπησε τα πάνω στα νύχια και τύλιξέ τα με αλουμινόχαρτο και περίμενε περίπου 10 λεπτά και αφαίρεσε τα αλουμινόχαρτα. Να θυμάσαι το ασετόν που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι καθαρό.

Αν χρησιμοποιήσεις ασετόν με λάδι, με άρωμα ή συγκεκριμένα με λιγότερο από 80% περιεκτικότητα σε ακετόνη τότε τσάμπα προσπαθείς.

Τώρα που το βερνίκι έχει μαλακώσει προσπάθησε να το αφαιρέσεις με το pusher (ιδανικά με ξύλινο που είναι πιο μαλακό και δεν προκαλεί ζημιά στο νύχι) και σπρώξε τις στρώσεις του βερνικιού με ελαφριές κινήσεις (προσοχή μην χαλάσεις το νύχι) απο τη βάση των νυχιών προς τα πάνω

Τέλος αφιέρωσε λίγο χρόνο να περιποιηθείς τα νύχια σου, λιμάροντάς τα για να αποκτήσουν καλό σχήμα και απλώνοντας κάποιο ειδικό λαδάκι ενυδάτωσης και θρέψης.

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!