WOMEN'S GUIDE

Μένουμε σπίτι: Τώρα έχεις χρόνο να καθαρίσεις όλα τα καλλυντικά σου

Σίγουρα το γνωρίζεις πως τα καλλυντικά σου και ειδικά τα πινέλα και άλλα σύνεργα μακιγιάζ, πρέπει να τα καθαρίζεις συστηματικά, αλλά οι περισσότερες γυναίκες αμελούν να το κάνουν. Τώρα όμως που είσαι κλεισμένη στο σπίτι, δεν έχεις καμιά δικαιολογία. Ξεκίνα το καθάρισμα που θα σε βοηθήσει να περάσεις δημιουργικά το χρόνο σου, κάνοντας κάτι πολύ χρήσιμο.

Όλα τα καλλυντικά και τα σύνεργα μακιγιάζ αποτελούν εστίες μικροβίων, όπως συμβαίνει άλλωστε με όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε συχνά με τα χέρια μας.


Δες μια λίστα με συμβουλές για το ποια καλλυντικά και σύνεργα μακιγιάζ πρέπει να καθαρίζεις και πόσο συχνά  και ένα σχετικό βίντεο και ξεκίνα το καθάρισμα.

1. Τα πινέλα με ξύλινη βάση πρέπει να στεγνώνουν εντελώς για να μην απορροφούν το νερό και να παραμορφώνονται

Ας πούμε δεν τα βάζεις ολόκληρα σε ένα ποτήρι νερό για ένα ολόκληρο βράδυ γιατί φυσικά και θα τα καταστρέψεις. Το πλένεις κάτω από μια βρύση με σαπούνι, χωρίς το ξύλο να τραβήξει πολύ νερό και τα αφήνεις να στεγνώσουν ακουμπώντας το ξύλο και αφήνοντας τις τρίχες του πινέλου να αιωρούνται.

2. Μετά από κάθε χρήση των πινέλων σου να τα καθαρίζεις με αντιβακτηριδιακό σαπούνι χεριών ή τελοσπάντων με ένα οποιοδήποτε σαπούνι

Αρκεί να τα καθαρίζεις. Ρίξε μια σταγόνα σαπούνι, άνοιξε τις τρίχες του πινέλου, καθάρισε, βάλε λίγο χλιαρό νερό και είσαι έτοιμη.

3. Κάθε ενάμιση με δυο μήνες πρέπει υπό κανονικές συνθήκες να αλλάζεις μάσκαρα

Δεν θα το κάνεις αυτό το ξέρω γιατί στοιχίζει αλλά πρέπει να γνωρίζεις πως η μόλυνση στα μάτια είναι πολύ εύκολο να εξαπλωθεί και θα πρέπει να προσέχεις περισσότερο.

4. Απολύμανε τις σκιές των ματιών σου

Πρώτη φορά το ακούς; Και εγώ ήταν η πρώτη φορά που το άκουσα όταν πήγα σε μια φίλη μου makeup artist. Με μια χαρτοπετσέτα αφαίρεσε το πάνω στρώμα της σκιάς, αγγίζοντας απαλά και στη συνέχεια βρέξε μια άλλη χαρτοπετσέτα με λίγο οινόπνευμα και άπλωσε το στην επιφάνεια. Αν το κάνεις απαλά δεν θα βλάψεις την σκιά σου αλλά θα σκοτώσεις τα μικρόβια.

5. Απόφυγε τις μολύνσεις χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα

Οτιδήποτε απλώνεις με τα δάκτυλα σου, ενυδατική κρέμα, concealer, makeup καιρός να το κάνεις χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Είναι φθηνές και διατηρούν τα προϊόντα σου καθαρά.

6. Σου έπεσε η σκιά κάτω, μαζεύεις τα κομματάκια και τα βάζεις πίσω. Λάθος

Η πιο πάνω κίνηση εγγυάται πολύ βρωμιά. Τα μαζεύεις τα τοποθετείς σε μια χαρτοπετσέτα και τα ψεκάζεις με λίγο οινόπνευμα. Τα αφήνεις να στεγνώσουν και τα βάζεις στη θέση τους.

7. Καθάρισε το ψαλίδι βλεφαρίδων σου μια φορά την εβδομάδα

Α καλά αυτό κι αν δεν το έχω κάνει ποτέ μου μα ποτέ μου. Και το έχω 6 μήνες περίπου ενώ πρέπει να το αλλάζουμε κάθε τρεις. Ωραία. Εσύ φίλη μου που δεν το ήξερες όπως εγώ να μην ξεχνάς να καθαρίζεις το άσπρο πλαστικό του που είναι αρκετά βρώμικο.

8. Και το κραγιόν θέλει καθάρισμα

Ίσως σου φαίνεται παράξενο που το κραγιόν θέλει καθάρισμα, όχι μόνο η εξωτερική συσκευασία του, αλλά και το ίδιο το κραγιόν. Για να σου φύγει κάθε απορία, απλά σκέψου πόσες φορές πιθανά έχεις δανείσει ένα κραγιόν σε κάποια φίλη σου ή πόσες φορές έβαλες κραγιόν ακόμα και όταν ήσουν άρρωστη. Άρα θα πρέπει να θυμάσε να καθαρίζεις πάντα το κραγιόν πριν το φορέσεις. Απλά πάρε μια χαρτοπετσέτα και σκούπισε το ελαφριά. Ιδανικά όμως καλό θα ήταν να έβαζες λίγο οινόπνευμα σε ένα ποτήρι για σφηνάκια και να το βούταγες, κρατώντας το από το κάτω μέρος και σκουπίζοντας το μετά με μια χαρτοπετσέτα ελαφριά. Προσοχή μην το γυρίσεις από την ίσια πλευρά ενώ έχει οινόπνευμα γιατί θα μπει μέσα στο κάλυμμα και θα σου καταστρέψει το αγαπημένο σου κραγιόν.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!