WOMEN'S GUIDE

Οι γυναίκες μπορεί να κερδίζουν πολλά από τον ήλιο και όχι μόνο το μαύρισμα

Είναι γνωστό πως η έκθεση στον ήλιο, όταν γίνεται λαμβάνοντας τα σωστά και απαραίτητα μέτρα προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία, προσφέρει πολλά και όχι μόνο ένα υπέροχο μαύρισμα. Αλλά τώρα, μια νέα έρευνα, έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη όφελος σε αυτή τη λίστα και ειδικά για τις γυναίκες.

Ο ήλιος βοηθά στην παραγωγή της βιταμίνης D, που είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και συχνά χαρακτηρίζεται και ως η ορμόνη της ευτυχίας. 


Και σίγουρα, πολλές γυναίκες αισθάνονται υπέροχα, όταν χαλαρώνουν κάτω από τον ήλιο και απολαμβάνουν την ηλιοθεραπεία τους, αλλά τώρα μια μελέτη έρχεται να πει πως πιθανά η έκθεση στον ήλιο βοηθά στη μείωση εμφάνισης διαβήτη στις γυναίκες!

Συγκεκριμένα, μια νέα μελέτη, που διεξήχθη μόνο σε γυναίκες, από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Sao Paulo School of Public Health στη Βραζιλία και η οποία δημοσιεύθηκε στο The Journal of The North American Menopause Society (NAMS), έδειξε ότι η συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D βρέθηκε να σχετίζεται με χαμηλά επίπεδα γλυκόζης. Επιπλέον, η συνήθης έκθεση στον ήλιο παρείχε επίσης την ίδια συσχέτιση, αποδεικνύοντας ότι η ανεπάρκεια της βιταμίνης D σχετίζεται με υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.

"Αν και δεν έχει αποδειχθεί μια σχέση αιτίου-αποτελέσματος, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Η συμπληρωματική χορήγηση της βιταμίνης D μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα, αλλά χρειάζονται ακόμα παρεμβατικές μελέτες", δήλωσε η JoAnn Pinkerton, Διευθύντρια στη NAMS. Για τη μελέτη, η συμπεριλήφθηκαν 680 γυναίκες ηλικίας 35 έως 74 ετών, εκ των οποίων 24 (3,5%) ανέφεραν ότι έπαιρναν συμπληρώματα βιταμίνης D. Οι γυναίκες έδωσαν δείγματα αίματος για εξέταση για τα επίπεδα 25-υδροξυβιταμίνης D (25 [OH] D) στον ορό - δοκιμή που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό των επιπέδων βιταμίνης D ενός ατόμου. Οι ερευνητές ανέλυσαν επίσης τα δείγματα για να προσδιορίσουν τα επίπεδα γλυκόζης και ζήτησαν από τις γυναίκες να χρησιμοποιήσουν συμπληρώματα βιταμίνης D.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!