WOMEN'S GUIDE

Διάσημη hair expert μας δίνει 3 απλά tips για υγιή μαλλιά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, είναι μια εποχή που τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται πολύ, από τον ήλιο, τη θάλασσα, τις υψηλές θερμοκρασίες, το συχνό λούσιμο και πλειάδα άλλων παραγόντων, που οδηγούν σε σταδιακό αδυνάτισμα της τρίχας και προκαλούν φθορές σε αυτή.

Υπάρχουν αναρίθμητα προϊόντα, στην αγορά, που υπόσχονται πως μειώνουν τη φθορά στα μαλλιά και πως χαρίζουν επανόρθωση στην τρίχα, ωστόσο μια διάσημη hair expert, η Kristen Ess εξηγεί πως οι μόνες συμβουλές που έχει να δώσει στις διάσημες πελάτισσές της, όπως η ηθοποιός Lucy Hale, για να προστατεύσουν την υγεία των μαλλιών τους, ειδικά το καλοκαίρι, είναι μόνο τρεις.


Δεν επιδιορθώνονται οι φθορές στα μαλλιά με κανένα καλλυντικό 
Η hair expert Kristen Ess, μολονότι έχει λανσάρει στην αγορά και δικά της καλλυντικά μαλλιών, επιμένει πως η βασική συμβουλή που δίνει στις πελάτισσες της, είναι πως αν έχει γίνει σημαντική φθορά στην τρίχα και αυτή έχει αδυνατίσει πολύ, η λύση είναι μόνο μία: το κούρεμα, για να δυναμώσει και πάλι η τρίχα!


Δίνει έμφαση στην απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής
Η Ess, εξηγεί πως η υγεία της τρίχας ξεκινά από τη ρίζα και πως είναι απαραίτητο να φροντίζει κανείς να παραμένουν ανοιχτοί οι θύλακες, για αυτό το λόγο προτείνει την απολέπιση  του τριχωτού της κεφαλής με κάποιο ειδικό hair scrub, ή τη θεραπεία με σαλικυλικό οξύ - μια μέθοδο που προτείνουν και οι δερματολόγοι!


Προσοχή και στην ενυδάτωση
Μεγάλη έμφαση δίνει και στην ενυδάτωση και η ίδια εξηγεί πως φροντίζει πριν το λούσιμο, να εφαρμόζει κάποιο ενυδατικό λάδι στα μαλλιά (ακόμα και απλό ελαιόλαδο) και να κάνει ελαφρύ μασάζ, αφήνοντας το λάδι να δράσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Έτσι και το τριχωτό της κεφαλής ενυδατώνεται και μειώνεται η αφυδάτωση που προκαλεί το λούσιμο με σαμπουάν.
 

Η Kristen Ess

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!