WOMEN'S GUIDE

Μια ειδικός δίνει συμβουλές σε όσες ζηλεύουν τα likes του συντρόφου τους σε άλλες

Η πρόσφατη υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι με θύμα νεαρή γυναίκα, έχει σοκάρει πολλούς, καθώς μετά και τη σύλληψη μιας γυναίκας, που φέρεται ως δράστρια, αποκαλύφθηκε πως πιθανά όλο αυτό ξεκίνησε από ζήλια που πυροδότησαν μερικά likes στα social media.

Και η αλήθεια είναι πως πολλές γυναίκες, ομολογούν πως... φρικάρουν όταν αντιλαμβάνονται πως ο σύντροφός τους, κάνει like στις αναρτήσεις μια άλλης γυναίκας. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως η ζήλια τους, είναι τέτοια που θα πυροδοτήσει και έγκλημα, αλλά και πάλι είναι χρήσιμο να γνωρίζει κανείς πώς μπορεί να διαχειριστεί αυτή τη ζήλια και πόσο δικαιολογημένη ή αβάσιμη είναι.

Σε άρθρο του womenonly.gr είδαμε μια σειρά από συμβουλές που δίνει μια ειδικός σε θέματα σχέσεων, σε όσες ζηλεύουν όταν βλέπουν τους σύντροφους τους να κάνουν like σε άλλες γυναίκες.

«Τα social media είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρηθεί η αίσθηση της σύνδεσης, αλλά κάθε άτομο κάνει μια σχέση με διαφορετικές ανάγκες για επαφή, δέσμευση και οικειότητα», λέει στο Womenshealthmag η Jane Greer, ειδική για σχέσεις από τη Νέα Υόρκη και συγγραφέας του What About Me? Stop Selfishness From Ruining Your Relationship. Για μερικούς ανθρώπους, ένα like είναι ακριβώς αυτό: ένα like. Αλλά είναι δύσκολο να καταλάβουμε εάν η αφοσίωση στα social media αντανακλά άλλες δεσμεύσεις. «Εκεί τα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά».

Ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύεις το διπλό πάτημα του καλού σου σε μια άλλη φωτογραφία εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το ποια είναι η γυναίκα και το πώς είναι η υπόλοιπη σχέση. Είναι μια από τις φίλες σου; Επειδή αυτό δεν μπορεί να είναι απαραίτητα κακό.

«Αυτή είναι μια επέκταση αυτού που βλέπει κάποιος συχνά, όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα σε μια σχέση, ένα ζευγάρι θα γίνει πολύ πιο χαλαρό μεταξύ του, αλλά θα κάνει ότι μπορεί για να εντυπωσιάσει ο ένας τους φίλους ή την οικογένεια του άλλου», λέει η Greer. Βασικά, δεν είναι πλέον στο αρχικό στάδιο όπου αισθάνεται ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να σε κερδίσει, γιατί πλέον ξέρει ότι είσαι αφοσιωμένη. Τώρα, έχει να κάνει με το ότι θέλει να πάρει στο πλευρό του τους ανθρώπους που αγαπάς περισσότερο και να είναι μέρος του κύκλου σου. Καλό είναι αυτό!

Αλλά πιθανότατα δεν είναι τόσο ωραίο αν είναι ένα like σε μια φωτογραφία της πρώην του ή μια φωτογραφία με μπικίνι κάποιας που δεν έχεις γνωρίσει ποτέ. «Εάν παίρνεις αρκετή προσοχή στη σχέση σου και δεν χρησιμοποιεί τα likes του παρά μόνο για ένα super model, δεν χρειάζεται να ανησυχείς», λέει η Greer. «Ακόμα κι αν κάνει like σε μια φωτογραφία κοριτσιού που είναι super model, να είσαι δίκαιη. Είναι πραγματικά ενεργός στα social media; Του αρέσει επίσης κάθε φωτογραφία αδερφού / γάτας / ταξιδιού στη ροή του;»

Εάν εξακολουθείς να ζηλεύεις, το πρόβλημα μπορεί να είναι ότι δεν παίρνεις γενικά αρκετή προσοχή από αυτόν. «Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να του μιλήσεις για το τι θα ήθελες περισσότερο στη σχέση, όπως το να περάσετε χρόνο μαζί, αντί να προσπαθήσεις να ελέγξεις τη συμπεριφορά του», λέει η Greer. «Δεν χρειάζεται να του πεις τι να κάνει, αλλά να τον ενημερώσεις με ποιο τρόπο θα μπορούσε να σε κάνει να νιώσεις πιο ασφαλής».

Κατά γενικό κανόνα, δεν είναι ποτέ καλό να κατηγορείς χωρίς να προσπαθείς να χειριστείς το πραγματικό ζήτημα. Σε τελική ανάλυση, αν νομίζεις πραγματικά ότι σε απατά, πιθανώς το πιστεύεις για περισσότερους λόγους πέρα ​​από μια ανόητη φωτογραφία, σωστά;

Είναι μια άλλη ιστορία αν φαίνεται να αποσπάται όλη την ώρα με φωτογραφίες με μπικίνι ή όχι. Ένα από τα δύσκολα πράγματα με τα social media είναι πόσο εύκολα μπορούν να αρχίσουν να εισβάλλουν στον ιδιωτικό σου χρόνο, χάρη στην προσβασιμότητα τους. «Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται συνεχώς το Twitter ή άλλες μορφές κοινωνικών μέσων λόγω δουλειάς, αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικό και να κάνει το άλλο άτομο να αισθάνεται ότι χάνεται η επαφή μεταξύ τους», λέει η Greer.

Για να αποφύγεις τέτοιου είδους καταστάσεις που προκαλούν ένταση μεταξύ των δυο σας, βρες λίγο χρόνο όταν κανένας από τους δύο σας δεν είναι στα τηλέφωνά του. «Πες του κάτι σαν “Το καταλαβαίνω ότι πρέπει να δώσεις προσοχή στο Twitter λόγω της δουλειάς, αλλά είναι δυνατόν να το κάνεις πριν αρχίσουμε να τρώμε και να το κρατήσεις κλειστό μέχρι να τελειώσουμε με το δείπνο; Μου αρέσει να περνάω αυτόν τον χρόνο μαζί σου”», συμβουλεύει η Greer. Δεν είναι πολύ γλυκό;

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!