VIRAL

Σάλος με την «πέτρινη γοργόνα» της Χαλκιδικής

Η «πετρωμένη γοργόνα» ήταν ένα έργο του καλλιτέχνη Διονύση Καρυπίδη που το είχε σμιλέψει στα βράχια στην ακτή Πορτοκάλι στις Καβουρόπετρες στην Χαλκιδική. Τώρα το έργο δεν υπάρχει πια και η είδηση έχει γίνει viral σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το πολυφωτογραφημένο γλυπτό δεν δεσπόζει πια στην παραλία γιατί ο ίδιος ο καλλιτέχνης αποφάσισε να καταστρέψει το έργο του με βαριοπούλα, όταν ο Δήμος Σιθωνίας επέβαλε πρόστιμο  533,61 ευρώ, διότι κατέστρεψε το φυσικό τοπίο. Η γοργόνα κοσμούσε την παραλία από το 1997 και ο καλλιτέχνης είχε στείλει από πέρυσι 1 επιστολή και μία δεύτερη την έστειλε πριν από 15 περίπου μέρες, προς τον δήμαρχο Σιθωνίας, Γιάννη Τζίτζιο, στις οποίες ανέφερε μεταξύ άλλων πως αν ο Δήμος επιμείνει στην είσπραξη του προστίμου, θα το πληρώσει αλλά μετά θα καταστρέψει την δημιουργία του.

Δείτε τις επιστολές

Από την μεριά του όμως ο Δήμος δηλώνει αναρμόδιος και όπως λέει στη Voria.gr o κ. Τζίτζιος, το πρόστιμο των 531 ευρώ για «καταστροφή του φυσικού τοπίου» από την κατασκευή της γοργόνας δεν επιβλήθηκε από τις υπηρεσίες του δήμου αλλά από την τουριστική αστυνομία πριν 3-4 χρόνια.

«Το πρόστιμο δεν βεβαιώθηκε από τον δήμο, αλλά επειδή η παράβαση έγινε στην περιοχή μας ήμασταν υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την είσπραξή του. Μόλις λάβαμε την επιστολή του κ. Καρυπίδη αναζητήσαμε κάθε δυνατή νομική διαδικασία είτε για τη διαγραφή του είτε για την πληρωμή του προστίμου από πόρους του δήμου. Ωστόσο, διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο. Έτσι, μετά από πρόταση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αποφασίσαμε το πρόστιμο να πληρωθεί από δικά μας χρήματα, ως ιδιωτών και όχι από χρήματα του δήμου. Δυστυχώς, λόγω κακής συνεννόησης δεν προλάβαμε να διευθετήσουμε το θέμα», σημειώνει ο δήμαρχος. Όπως εξηγεί ο ίδιος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είχε ενημερώσει άτυπα τον κ. Καρυπίδη για την πρόθεση διευθέτησης του ζητήματος. «Εάν είχε έρθει από την πρώτη στιγμή στον δήμο και μας εξηγούσε κατ' ιδίαν την κατάσταση, το ζήτημα θα είχε λυθεί», συμπληρώνει.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!