WOMEN'S GUIDE

Οι ζημιές που προκαλεί η παρατεταμένη χρήση της προστατευτικής μάσκας στην επιδερμίδα μας

της Ελένης Κρίγκου
Brows&Beauty Artist

Η τελευταία λέξη της μόδας προστάζει μάσκα. Ο ιός μας επιβάλλει προστασία και έτσι ο κόσμος καθημερινά χρησιμοποιεί τις μάσκες ως απαραίτητο αξεσούρ. Οι βιομηχανίες κατασκευής τους σημειώνουν υπέρογκες πωλήσεις καθώς εμφανίζονται στην αγορά διάφορα σχέδια και χρώματα.

Είναι όμως η χρήση της τόσο αθώα;

Η πολύωρη χρήση και τριβή της μάσκας στο δέρμα έχει αρνητικές συνέπειες στην επιδερμίδα. Φαινόμενα όπως δερματίτιδα, ακμή, εξανθήματα, ερεθισμός και κνησμός στο πρόσωπο είναι πιθανόν να παρουσιαστούν. 

Χειρουργικές, υφασμάτινες και ΚΝ95 μάσκες συγκρατούν θερμότητα και υγρασία κάτω από αυτές με αποτέλεσμα αυτό να οδηγεί στη πιθανή ανάπτυξη ακμής στην περιοχή του προσώπου που καλύπτουν. Ακόμη η πίεση συγκράτησης που ασκείται από τις στενές μάσκες προδιαθέτει απόφραξη των τριχοειδών πόρων που οδηγεί στην εμφάνιση ακμής, τοπικού εξανθήματος ή και κνησμού.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να το αποφύγουμε;

Άτομα τα οποία υποχρεώνονται λόγω επαγγέλματος να φορούν τις προστατευτικές μάσκες πολλές, συνεχόμενες ώρες, είναι καλό να τις αφαιρούν για λίγα λεπτά (5'-7') κάθε μία ώρα έτσι ώστε να δίνουν την ευκαιρία στο δέρμα να αερίζεται και να αναπνέει. 

Ωστόσο, η συστηματική φροντίδα του δέρματος είναι αυτή που θα σώσει την κατάσταση. 

Συστήνεται καθημερινή περιποιήση στο σπίτι πρωί και βράδυ με καλό ντεμακιγιάζ, χρήση κρέμας ματιών και προσώπου και αντηλιακή προστασία. 

Ως κρέμα προσώπου μπορούμε να επιλέξουμε προϊόντα​ οξυγόνωσης.

Επίσης, δυο φορές τη βδομάδα προσφέρουμε στο δέρμα μας ολοκληρωμένη περιποίηση με απολέπιση και μάσκα ενυδάτωσης. 

Απαραίτητη είναι και η μηνιαία επίσκεψη μας στα κέντρα ομορφιάς για βαθύ καθαρισμό και θεραπείες ενυδάτωσης, αντιγήρανσης, οξυγόνωσης κλπ. 

Να τονίσω ιδιαίτερα ότι όλα τα είδη μάσκες πρέπει να πετάγονται ή να πλένονται συχνά καθώς αναπτύσσουν μικρόβια. 

Η μόδα της μάσκας ήρθε για να μείνει όπως όλα δειχνούν. Κι αν αυτή είναι ικανή να μας χαρίσει την υγεία του οργανισμού, δε θα μας χαλάσει τα πρόσωπα!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!