VIRAL

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου έχει κάτι σημαντικό να πει για τη πνευματική Ιδιοκτησία

Ο τραγουδιστής Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, όντας και ο ίδιος δημιουργός και έχοντας διαγράψει μια πολυετή λαμπρή καριέρα στο χώρο του τραγουδιού, γνωρίζει καλά πόσος μόχθος, άπειρες ώρες δουλειάς πολλών ανθρώπων και προσωπικά βιώματα κρύβονται πίσω από κάθε καλλιτεχνική δημιουργία και είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να καταθέσει τη δική του άποψη για την πνευματική ιδιοκτησία και να στείλει ένα σχετικό μήνυμα σε όλους και ειδικά τους νέους μιλώντας για το σεβασμό  των πνευματικών δικαιωμάτων. Και το έκανε μέσω ενός νέου βίντεο.

Ο κόσμος μας περιβάλλεται από ένα τεράστιο απόθεμα πνευματικών έργων, έργων που άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο αλλά και έχουν κάνει αμέτρητες θυσίες για να μπορέσουν να τα δημιουργήσουν. Το κάθε έργο κρύβει επίσης τη μοναδικότητα του δημιουργού καθώς βιώματα και εμπειρίες, σκέψεις και όνειρα δίνουν την προσωπική σφραγίδα του (απαραίτητη προϋπόθεση για την προστασία του έργου από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας) στην κάθε ταινία, στο κάθε τραγούδι ή ερμηνεία, στο κάθε βιβλίο ή εικόνα διαμορφώνοντας τον κόσμο του σήμερα και αυτόν του αύριο.

 

Με τη σειρά της, η κάθε δημιουργία πλάθει στο κοινό της σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και βιώματα που ενδεχομένως να τροφοδοτήσουν νέα πνευματικά έργα, έργα που θα δώσουν έναυσμα και σε άλλους δημιουργούς να βαδίσουν στο ίδιο δύσκολο αλλά και διδακτικό μονοπάτι.

 

Κάθε έργο έχει αξία κι ο σεβασμός των πνευματικών δικαιωμάτων αποτελεί σεβασμό του κάθε δημιουργού κι όλων όσων μόχθησαν για την ολοκλήρωση του κάθε έργου (συγγενικά δικαιώματα). Η πρόσβαση μέσα από νόμιμες πηγές βοηθά τόσο τους καλλιτέχνες όσο και όλους όσους συνεισέφεραν στην ολοκλήρωση του έργου να συνεχίσουν.  

 

Αυτό είναι το μήνυμα του βίντεο που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαιδεύοντας τους νέους και τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου για την Πνευματική Ιδιοκτησία» με την υποστήριξη του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO). Ένας από τους πιο επιτυχημένους Κύπριους δημιουργούς-τραγουδιστές της νέας γενιάς, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, μας προτρέπει να σεβαστούμε τον μόχθο του κάθε δικαιούχου απολαμβάνοντας το εκάστοτε έργο χρησιμοποιώντας μόνο νόμιμες πηγές.

 

Ας τον ακούσουμε…

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!