VIRAL

Η Ακρίτα ξεσπά κατά όσων δεν κατονομάζουν επώνυμα όσους καταγγέλλουν

Μορφή τσουνάμι έχουν πάρει οι αποκαλύψεις για περιπτώσεις άσκησης λεκτικής, σωματικής και σεξουαλικής βίας, στον καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο, μετά τα όσα αρχικά τόλμησαν να πουν δημόσια, η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου και η ηθοποιός Ζέτα Δούκα και όλοι μιλούν για ένα νέο #metoo κίνημα στην Ελλάδα.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, πολλοί και πολλές προβαίνουν σε ανάλογες αναρτήσεις ή τηλεοπτικές δηλώσεις - καταγγελίες, χωρίς όμως να κατονομάζουν σε ποια πρόσωπα αναφέρονται, κάτι που φαίνεται πως έχει εξοργίσει τη γνωστή δημοσιογράφο και πρώην παρουσιάστρια Έλενα Ακρίτα.


Η Έλενα Ακρίτα, μετά την αποκάλυψη των όσων είπε η Ζέτα Δούκα για το Γιώργο Κιμούλη, έκανε μια ανάρτηση - "καταπέλτη" στο Facebook, όπου ευθέως μίλησε για τον προβληματικό χαρακτήρα του σκηνοθέτη και ηθοποιού και άφησε να εννοηθεί πως αυτό ήταν απολύτως γνωστό σε πολλούς.


Όμως τώρα, με μια νέα ανάρτησή της στο Facebook, η οποία επίσης συγκέντρωσε πολλά likes και σχόλια, η Έλενα Ακρίτα επιτίθεται σε όσους και όσες δεν κατονομάζουν αυτούς τους οποίους καταγγέλλουν στο πλαίσιο του #metoo κινήματος.


«Για να μην το εξευτελίσουμε, οι καταγγελίες #metoo πρέπει να έχουν δυο επώνυμα: του θύματος και του θύτη. Το να βγαίνει ο κάθε πικραμένος και να λέει μια ιστορία ενδεχομένως από το κεφαλάκι του, είναι έλλειψη σεβασμού προς τους καταγγέλλοντες. Το λιγότερο. Μαζέψτε λοιπόν μερικοί αυτά 'δεν αναφέρω ποιος με παρενόχλησε αλλά ξέρει αυτός' για τα πέντε λεπτά δημοσιότητας που αποζητάτε. Το #metoo δεν είναι γκόσιπ, κατινιά κι αυτοπροβολή. Είναι η επίπονη και γενναία κατάθεση ενός θύματος που καταγγέλλει με ονοματεπώνυμο τον κακοποιητή του. Επίσης ας αφήσουμε τους νεκρούς στην ησυχία τους. Είναι τουλάχιστον χυδαίο να τους επικαλούμαστε αφού δεν μπορούν να απαντήσουν.», έγραψε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα.  

 


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!