WOMEN'S GUIDE

Η Γιάννα Αγγελοπούλου έκανε... fashion trend την Επανάσταση του 21

Οι στιλιστικές επιλογές της Γιάννας Αγγελοπούλου, η οποία είχε αναλάβει και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση του 1821 έχουν προκαλέσει πολλά σχόλια και κάποιοι κάνουν λόγο για... fashion trend.

Mε αφορμή την Επέτειο της 25ης Μαρτίου η Γιάννα Αγγελοπούλου, πραγματοποίησε αλλεπάλληλες εμφανίσεις, όπου φορούσε σύγχρονες δημιουργίες γνωστών σχεδιαστών που όμως όλες είναι εμπνευσμένες από παραδοσιακές ελληνικές ενδυμασίες.


Συγκεριμένα στην παρέλαση στο Σύνταγμα, η Γιάννα Αγγελοπούλου φόρεσε μια σύγχρονη εκδοχή του παραδοσιακού ντουλαμά (αστικό πανωφόρι του 19ου αιώνα, ανοιχτό μπροστά, που έδενε με ζώνη και ολοκλήρωνε τη φορεσιά του φουστανελοφόρου και το επιχιτώνιο του ευζώνου)  από τον Αριστείδη Τζονευράκη, άμεσο συνεργάτη του Πελοποννησιακού- Λαογραφικού Ιδρύματος στο Ναύπλιο, που έχει πρόεδρο την Ιωάννα Παπαντωνίου. Ο  κ.Τζονευράκης διαθέτει το δικό εργαστήρι στο Άργος υπό την ονομασία «Αριστοτέχνημα».

Μάλιστα αυτή η εμφάνιση της Γιάννας εντυπωσίασε ακόμα και το Γιώργο Αλιάγα.

«Στην παρέλαση η @Gangelopoulou τίμησε τον Αριστείδης Τζονευράκης έναν ταλαντούχο κεντητή και ελληνοράπτη (ο οποίος έφερε τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές στο προσκήνιο της μόδας), φορώντας έναν σπάνιο και chic ντουλαμά Μπράβο», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο Νίκος Αλιάγας.

 


H Γιάννα Αγγελοπούου εμφανίστηκε και στην Εθνική Πινακοθήκη και στην συνέχεια στο δείπνο που παρατέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και εκεί φόρεσε ένα ηπειρώτικο πιρπιρί  (αμάνικος επενδύτης, από το Λύκειο Ελληνίδων). Η εντυπωσιακή ζώνη ήταν από ασήμι, κατασκευασμένη από τεχνίτες στα Γιάννενα. Όσο για τα σκουλαρίκια; Οι συνεργάτες της γνωρίζουν ότι ήταν αντίγραφα από το μουσείο Μπενάκη, τα οποία κατασκευάζουν οι συνεργάτες του μουσείου, οικογένεια Κούκου.

 

 



 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!