WOMEN'S GUIDE

Τα 6 βασικά tips και 5 DIY μάσκες για να φροντίζεις τα ξανθά μαλλιά σου

Οι ξανθές αποχρώσεις στις βαφές και οι ντεκαπάζ κάνουν θραύση φέτος το καλοκαίρι, αφού αποτελούν μεγάλο hair trend της σεζόν και ολοένα πληθαίνει ο αριθμός των γυναικών, που ειδικά το τελευταίο διάστημα, επέλεξαν να γίνουν πιο... ξανθιές. Ωστόσο τα ξανθά μαλλιά θέλουν τη δική τους ειδική φροντίδα ειδικά τους θερινούς μήνες.

Αν λοιπόν και εσύ ανήκεις στην κατηγορία όσων επέλεξαν φέτος το καλοκαίρι να έχουν ξανθά μαλλιά δες τι πρέπει να προσέχεις.

Κάνε υπομονή!

Είναι εύκολο να σε πιάσει ανυπομονησία τη στιγμή που θα αρχίσουν να φαίνονται οι σκούρες ρίζες, είναι όμως πολύ σημαντικό να περιμένεις όσο περισσότερο μπορείς προτού ανανεώσεις το χρώμα. Το ντεκαπάζ, ακόμη κι αν τα φροντίζεις με τα σωστά προϊόντα, δεν είναι εύκολη διαδικασία για τα μαλλιά σου. Δώσε τους μία ή δύο παραπάνω εβδομάδες ανάμεσα στις βαφές και μπορεί αυτό να κάνει τη διαφορά στη συνολική τους υγεία.

Βάλε τη μάσκα σου

Όταν τα ξαναβάψεις, μείωσε το σαμπουάν που χρησιμοποιείς στη μέση.Είναι απαραίτητο επίσης να χρησιμοποιείς μια θεραπεία για βαθιά ενυδάτωση. Άφησέ τη στα μαλλιά σου έως και για 30 λεπτά, ώστε να ενυδατωθεί καλά η τρίχα.

Ξηρό σαμπουάν

Αύξησε το χρόνο ανάμεσα τα λουσίματα χρησιμοποιώντας ένα ξηρό σαμπουάν (πώς ήταν άραγε η ζωή μας πριν από την εφεύρεση σου;) Ψέκασε λίγο στις ρίζες και δες τα μαλλιά σου αναζωογονημένα *μαγικά*.

Μην ξεχνάς το αντηλιακό

Χρησιμοποιείς αντηλιακό για τα μαλλιά σου; Όχι, δεν εννοούμε μόνο το καλοκαίρι. Ο ήλιος, ακόμη και ο χειμωνιάτικος, ή το νερό της πισίνας αν συνηθίζεις να κολυμπάς, είναι εχθροί των βαμμένων μαλλιών. Προστάτεψε τα μαλλιά σου με ένα αντηλιακό σε σπρέι. Bonus: Τα μαλλιά σου θα είναι λεία και λαμπερά.

Προσοχή στο λούσιμο

Αν δεν είσαι φυσική ξανθιά, τα βαμμένα ξανθά μαλλιά είναι πιο εύθραυστα και ευάλωτα στην ψαλίδα, κυρίως εξαιτίας του ντεκαπάζ. Όταν λούζεσαι φρόντισε να είσαι ευγενική και ήπια με τα μαλλιά σου, να χρησιμοποιείς ένα προϊόν που προστατεύει από το σπάσιμο, καθαρίζει απαλά, μειώνει το ξεθώριασμα και συντηρεί το χρώμα ανάμεσα στα λουσίματα. Βασικός κανόνας: Ψάξε σαμπουάν χωρίς sulphate, σιλικόνη και parabens.

Προσοχή στα καπέλα και τα λαστιχάκια μαλλιών

Ενώ το καπέλο είναι ένα αξεσουάρ που προστατεύει και τα μαλλιά σου από τον ήλιο, αν είναι πολύ σφικτό μπορεί να προκαλέσει φθορές και σπασίματα στη τρίχα. Τις ίδιες φθορές προκαλούν και τα πολύ σφικτά λαστιχάκια και κοκαλάκια μαλλιών, οπότε φρόντισε να αποφεύγεις τους πολύ σφικτούς κότσους, ειδικά δε όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα ή πολύ ιδρωμένα όπως συχνά συμβαίνει στις παραλίες ή τις πισίνες, καθώς η υγρασία στην τρίχα αυξάνει την πιθανότητα φθοράς.

Μάσκες και λοσιόν για ξανά μαλλιά

1. Λοσιόν μελιού για απαλά μαλλιά

Σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό διάλυσε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Εάν τα μαλλιά σου είναι ξανθά, ρίξε και λίγες σταγόνες λεμόνι. Λούσε τα κανονικά, ξέβγαλέ τα, σκούπισέ τα με πετσέτα και μετά άπλωσε τη λοσιόν μελιού σε όλο το κεφάλι. Άφησέ την περίπου για μισή ώρα και ύστερα ξέβγαλε με άφθονο κρύο νερό.

Στέγνωσε και χτένισέ τα με τον τρόπο που συνηθίζεις.

2. Λοσιόν για φυσικές ξανθές ανταύγειες

Σε κατσαρόλα ρίξε 4 φλιτζάνια νερό, 2 φλιτζάνια χαμομήλι και 2 φλιτζάνια αποξηραμένα λουλούδια καλέντουλας. Μόλις πάρουν βράση, μείωσε τη φωτιά και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 45 λεπτά. Μόλις το μείγμα κρυώσει ρίξε 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα λεμονιού και άλλη μία χυμό λεμονιού. Το μείγμα είναι έτοιμο. Χωρίς να το σουρώσεις, ρίξ' το στα μαλλιά σου. Τύλιξέ τα με μεμβράνη, άφησε για 45 λεπτά και ξέπλυνε με κρύο νερό. Μπορείς να επαναλαμβάνεις τη λοσιόν κάθε 2 ημέρες.

3. Μάσκα με μαγιονέζα για ενυδάτωση και θρέψη

Πριν λουστείς και αν έχεις μακριά μαλλιά, άπλωσέ τους 1 φλιτζάνι μαγιονέζα. Εάν έχεις κοντά, μπορεί να χρειαστείς και τη μισή ποσότητα. Τύλιξε το κεφάλι σου με σελοφάν ή αλουμινόχαρτο και άφησε τη μάσκα να ενεργήσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε τα μαλλιά και λούσε τα καλά με χλιαρό νερό.

4. Μάσκα με ρούμι για ευαίσθητα μαλλιά

Χτύπησε έναν κρόκο αβγού με 1 κουταλιά της σούπας ρούμι και 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου. Ανάδευσε πολύ καλά, μέχρι το μείγμα να πάρει κρεμώδη μορφή. Άπλωσέ το σε λουσμένα και βρεγμένα μαλλιά και άφησέ το να δράσει για 10 λεπτά. Ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

5. Μάσκα με αβγό και γιαούρτι

Ανακάτεψε έναν κρόκο αβγού σε 1 κεσεδάκι γιαούρτι. Άπλωσε το μείγμα στο κεφάλι και κάνε απαλό μασάζ. Άφησέ το για 15 περίπου λεπτά να δράσει και μετά λούσε τα μαλλιά σου.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!