WOMEN'S GUIDE

Μάθε ποια είναι τα 8 στοιχεία που πραγματικά έχει ανάγκη η επιδερμίδα σου

Στην αγορά υπάρχουν αναρίθμητα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας και εξίσου αναρίθμητα καλλυντικά και προϊόντα μακιγιάζ, που υπόσχονται πως καλύπτουν κάθε ατέλεια. Όμως οι beauty experts εξηγούν πως αυτό που έχει σημασία, δεν είναι να καλύπτεις τέλεια την επιδερμίδα σου για να δείχνει αψεγάδιαστη, αλλά να τη φροντίζεις, δίνοντάς της όσα χρειάζεται, για να λάμψει και να δείχνει υγιής και άρα φυσικά όμορφη!

Ακολουθεί μια λίστα με τις βιταμίνες, τα έλαια και τα στοιχεία που πραγματικά έχει ανάγκη η επιδερμίδα σας για να δείχνει υγιής και φυσικά το νούμερο ένα στοιχείο που χρειάζεται που είναι το νερό!


Πάνω από όλα το νερό και η καλή ενυδάτωση

Το πόσιμο νερό είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το δέρμα σας σε φόρμα. Διατηρεί το δέρμα σας υγρό - και αυτό κάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες λιγότερο αισθητές. Βοηθά επίσης τα κύτταρα σας να λαμβάνουν θρεπτικά συστατικά και να απαλλάσσονται από τις τοξίνες. Επιπλέον βοηθά στη ροή του αίματος, διατηρώντας το δέρμα σας λαμπερό. Η συνήθης συμβουλή είναι να πίνετε 8 ποτήρια νερό την ημέρα, αλλά στην ουσία μπορεί να μην χρειάζεστε τόσα ακριβώς καθώς το νερό σε φρούτα, λαχανικά, χυμούς και γάλα υπολογίζεται στο τελικό σύνολο.

Σελήνιο για το δέρμα σας

Αυτό το μέταλλο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός σας από κύτταρα που συλλέγουν ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν σημάδια γήρανσης όπως ρυτίδες και ξηρό δέρμα, βλάβη στους ιστούς και πιθανώς ορισμένες ασθένειες. Το σελήνιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.

Αντιοξειδωτικά για υγιή κύτταρα

Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την επιβράδυνση και την πρόληψη της βλάβης των ελεύθερων ριζών. Μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα είδη τροφίμων, ειδικά σε πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά όπως μούρα, ντομάτες, βερίκοκα, τεύτλα, σκουός, σπανάκι, γλυκοπατάτες, μανταρίνια, πιπεριές και φασόλια.

Βιταμίνη Α για την επιδιόρθωση του δέρματος

Κανείς δεν θέλει ξηρό δέρμα με νιφάδες. Επιλέξτε λοιπόν ένα πορτοκάλι, ένα καρότο ή μια φέτα πεπονιού. Είναι γεμάτα με βιταμίνη Α. Μπορείτε επίσης να τη βρείτε σε φυλλώδη πράσινα, αυγά και γαλακτοκομικά τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά.

Βιταμίνη C: Δύναμη ενάντια στον ήλιο

Ο ήλιος μπορεί να είναι σκληρός με το δέρμα σας αλλά η βιταμίνη C μπορεί να σας προστατεύσει. Βοηθά επίσης στην αποκατάσταση της βλάβης από τον ήλιο στο κολλαγόνο και την ελαστίνη, που σφίγγουν το δέρμα σας. Λάβετε βιταμίνη C από κόκκινες πιπεριές, εσπεριδοειδή, παπάγια, ακτινίδια, μπρόκολο, χόρτα και λάχανα.

Βιταμίνη Ε: Ενίσχυση της υγείας του δέρματος

Ένα άλλο αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει να σώσει το δέρμα σας από βλάβες που προκαλούνται τον ήλιο και φλεγμονές είναι η βιταμίνη Ε. Αποκτήστε την από φυτικά έλαια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, ελιές, σπανάκι, σπαράγγια και φυλλώδη χόρτα.

Πάρτε μερικά υγιή λίπη

Τα ωμέγα-3 και τα ωμέγα-6 είναι καλά λίπη που βοηθούν στο φυσικό φράγμα του δέρματος, εμποδίζοντας την ξηρότητα και τις κηλίδες. Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα όπως αυτά βοηθούν στο δέρμα σας για να είναι πιο λείο και νεανικό. Μπορείτε να τα πάρετε από ελαιόλαδο, λιναρόσπορους, καρύδια και ψάρια κρύου νερού όπως είναι ο σολομός, οι σαρδέλες και το σκουμπρί.

Καλά έλαια για υπέροχο δέρμα

Μερικά έλαια έχουν περισσότερα από απαραίτητα λιπαρά οξέα. Λάδια όπως το καλής ποιότητας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μπορεί να έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά που είναι καλά για το δέρμα σας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!