VIRAL

Σάλο προκάλεσε πασίγνωστο top model που αρνείται να κάνει εμβόλιο

Στο κλαμπ των αντιεμβολιαστών ανήκει πλέον επίσημα και το πασίγνωστο 36χρονο μοντέλο Doutzen Kroes, αφού η καλλονή με καταγωγή από την Ολλανδία, που υοπήρξε ένα από τα διασημότερα αγγελάκια της Victoria's Secret, μέσω social media, ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτρέψει σε κανένα να της επιβάλλει να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει το protothema.gr με μία εκτενή ανάρτηση στο Instagram η Doutzen εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν να απέχει σε μεγάλο βαθμό από τα social media τους περασμένους μήνες, καθώς είχε αποφασίσει να εστιάσει στα θετικά πράγματα στη ζωή της, όπως την οικογένειά της, και να «αγνοήσει» όλες τις αρνητικές φωνές. Όμως, όπως αναφέρει στο ίδιο post, συνειδητοποίησε πρόσφατα ότι δεν μπορεί να παραμένει πλέον σιωπηλή μπροστά «στην αδικία που συντελείται μπροστά στα μάτια όλων μας».

«Άλλοι άνθρωποι μου έδωσαν ελπίδα και δύναμη με το κουράγιο τους να υψώνουν το παράστημά τους και να υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας. Αυτό άγγιξε την καρδιά μου και με ενέπνευσε να κάνω το ίδιο. Παρόλο που τα χέρια μου τρέμουν καθώς γράφω αυτές τις λέξεις, νομίζω ότι είναι ώρα να επιλέξω το θάρρος αντί για το βόλεμα και να εκφράσω την αλήθεια μου: Δεν θα με αναγκάσουν να κάνω το εμβόλιο. Δεν θα με αναγκάσουν να αποδείξω την υγεία μου για να συμμετέχω στην κοινωνία. Δεν θα αποδεχτώ τον αποκλεισμό ανθρώπων βάσει της ιατρικής τους κατάστασης», έγραψε η 36χρονη στην ανάρτησή της.

Η «αρνήτρια» (όπως όλα δείχνουν) καλλονή, κλείνει το ποστ της υπογραμμίζοντας ότι, παρόλο που η ελευθερία λόγου είναι ένα δικαίωμα για το οποίο εξίζει να πολεμήσει κανείς, μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας μόνο ενωμένοι και με αγάπη. «Διαδώστε το μήνυμα ελπίδας και αγάπης και εκφράστε την αλήθεια σας», ενθαρρύνει τους followers της.


Η ανάρτηση της 36χρονης προκάλεσε έναν χείμαρρο από αρνητικά σχόλια, με πολλούς να της σέρνουν τα εξ αμάξης στην ενότητα των σχολίων, χαρακτηρίζοντάς την «ανεύθυνη», «εγωίστρια», «αδαή» και επικρίνοντάς την για έλλειψη αλληλεγγύης στο κοινωνικό σύνολο. «Δεν αφορά μόνο εσένα. Δεν αφορά μόνο ένα άτομο. Αφορά όλη την ανθρωπότητα... Η συμπεριφορά σου είναι απλά ανώριμη και εγωιστική. Η ελευθερία είναι μια μεγάλη λέξη, και πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο όντως τη στερούνται, αλλά εσύ δεν είσαι μία από αυτούς», γράφει μια σχολιάστρια.

«Είσαι ελεύθερη να κάνεις τις επιλογές σου, δικό σου θέμα. Όμως εάν εμφανίσεις συμπτώματα, πας στο νοσοκομείο και "πιάσεις" ένα κρεβάτι στην Εντατική, το θέμα δεν θα αφορά εσένα αλλά και άλλα άτομα, πόρους της κυβέρνησης και υγειονομικούς», σημειώνει ένα άλλο σχόλιο. «Χρησιμοποίησε την πλατφόρμα σου για κάτι χρήσιμο, για να κάνεις καλό, όχι γι' αυτό! Unfollow!» γράφει μια άλλη σχολιάστρια.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Doutzen Kroes (@doutzen)


Θέλοντας κάπως να κατευνάσει τους επικριτές αλλά και να υπερασπιστεί την φίλη της, η Gisele Bündchen έσπευσε να τοποθετηθεί στην ενότητα των σχολίων. «Ξέρω την Doutzen και είναι ένας γλυκός και ευγενικός άνθρωπος. Δεν πιστεύω πόσο μίσος δέχεται επειδή εξέφρασε τα συναισθήματά της. Με λυπεί που βλέπω τόσο επικριτική διάθεση και απουσία ενσυναίσθησης στις καρδιές τόσων ανθρώπων. Το μίσος δεν είναι η απάντηση. Ο μόνος τρόπος να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο είναι μέσω της συμπόνιας και της αποδοχής», γράφει η 41χρονη Βραζιλιάνα καλλονη, καλώντας τους αναγνώστες του σχολίου της να βρουν την αγάπη στην καρδιά τους για «να δημιουργήσουμε ενωμένοι έναν αρμονικό κόσμο», καθώς «το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!