VIRAL

Ο Πετρούνιας ζήτησε συγγνώμη μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του

Το όνομα του Ολυμπιονίκη Ελευθέριου Πετρούνια, βρίσκεται εδώ και ώρες στην κορυφή των trends στο ελληνικό twitter, καθώς οι πρόσφατες δηλώσεις του για το ελληνικό #MeToo προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις και οδήγησαν στο ο ίδιος να σπεύσει σήμερα να απολογηθεί και να κάνει διευκρινήσεις.

Θυμίζουμε πως ο αθλητής, χθες σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ερωτηθείς για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, που ξεκίνησαν από τον αθλητικό χώρο και συγκεκριμένα από τη Σοφία Μπεκατώρου, άφησε αιχμές για τα θύματα και αμφισβήτησε τα περιστατικά αυτά που έχουν συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία.

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος… Δεν έχω δει κάτι… Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει «τα φώτα πάνω του» ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό» είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο ίδιος μετά το σάλο που προκάλεσαν αυτές οι δηλώσεις του έσπευσε μέσω social media να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις 

«Η δήλωση μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβευω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ενας και κάθε μια που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος.» έγραψε στο twitter ενώ έκανε και σχετικές νέες τηλεοπτικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα χθες το βράδυ τον ακούσαμε να ζητά δημόσια συγγνώμη μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων

«Η διατύπωση του τρόπου σκέψης ήταν λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη προς όλους τους Έλληνες για τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Ρωτήθηκα για το κίνημα #MeToo και απάντησα αποκλειστικά και μόνο για κάποιες καταγγελίες στην ενόργανη για ψυχολογική βία. Πρόκειται για περιστατικά που δεν γνωρίζω. Προερχόμαστε από ένα πολύ σκληρό άθλημα. Αν έχει συμβεί κάτι, έχουν την πλήρη στήριξή μου».

Επανέλαβε ότι δεν έχει δει κάτι τέτοιο και δήλωσε ότι είναι υπέρμαχος του κινήματος #MeToo, καθώς όπως είπε, στάθηκε δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου, κοινοποιώντας πολλές φορές την εξομολόγησή της. «Βγήκα χέρι χέρι με την Κορακάκη συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλων. Έχουμε κάνει διαδικτυακά σεμινάρια με την Σοφία Μπεκατώρου για την αντιμετώπιση όλων αυτών των περιστατικών και για το πώς θα εξαλειφθούν. Είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και ανήσυχος για τη σάπια κοινωνία που ζούμε» πρόσθεσε ο αθλητής.

Τόνισε δε ότι δικαίως υπάρχουν αντιδράσεις και κατέληξε λέγοντας: «Καταδικάζω κάθε μορφή βίας παντού. Έχω πει αλλεπάλληλες φορές ότι οι Έλληνες είναι η δύναμή μου. Δεν μασάω τα λόγια μου ποτέ και βγαίνω πάντα να απαντήσω. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ πίσω από δηλώσεις, δεν ντρέπομαι και δεν φοβάμαι να ζητήσω συγγνώμη. Όντως έκανα ένα λάθος. Δεν είμαι τόσο καλός ομιλητής, όσο είμαι στους κρίκους».

Σήμερα και η σύζυγος του Ολυμπιονίκη έκανε δηλώσεις

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!