VIRAL

Eurovision: Σάλος στην Ουκρανία - Η Alina Pash αποσύρθηκε από το διαγωνισμό

Την εποχή που όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη ανάσα τις εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς τα σύννεφα πολέμου πυκνώνουν με την Ρωσία να απειλεί τη χώρα με στρατιωτική επέμβαση, οι Ουκρανοί προσπαθούν να συνεχίσουν την ζωή τους όσο πιο φυσιολογικά γίνεται  και μάλιστα πριν από σχεδόν πέντε μέρες ανακοίνωσαν και την τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Τορίνο, αλλά όλα πλέον έχουν ανατραπεί. 

Η Ουκρανία μέσω του Vidbir 2022 ανέδειξε τη φετινή του εκπρόσωπο με την Alina Pash και το κομμάτι "Tini Zabutykh Predkiv" να κατακτά την πρωτιά.


Μάλιστα η 28χρονη Ουκρανή τραγουδίστρια και ράπερ, αμέσως μετά τη νίκη της εκτοξεύτηκε στη δεύτερη θέση στα προγνωστικά για τη νίκη στο διαγωνισμό της Eurovision της Ιταλίας, αλλά πριν λίγες ώρες η ίδια ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το διαγωνισμό, στον απόηχο του σάλου που ξέσπασε γύρω από το όνομά της.


Συγκεκριμένα το εποπτικό συμβούλιο UA:PBC αρνήθηκε να υπογράψει την τελική σύμβαση για την επισημοποίηση της εκπροσώπησης της Ουκρανίας από την Alina, καθώς η 28χρονη κατηγορείται για πλαστογραφία εγγράφων που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή.


Η Alina λέγεται πως βρέθηκε το 2015 στην Κριμαία, περιοχή που από το 2014 ελέγχει η Ρωσία, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα μολονότι στην Ουκρανία ισχύουν αυστηρότατοι νόμοι για όσους Ουκρανούς πολίτες θέλουν να επισκεφτούν την Κριμαία και απαγορεύεται διά νόμου η πρόσβαση στη Κριμαία μέσω Ρωσίας, όπως λέγεται πως έκανε η Alina.


Η ίδια η Alina ανακοίνωσε μέσω instagram την απόσυρσή της από το διαγωνισμό, λέγοντας πως είναι καλλιτέχνης και όχι πολιτικός και πως αρνείται να συμμετάσχει σε αυτόν τον εικονικό πόλεμο που βιώνει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alina Pash (@alinapash)


Την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει νέα συνεδρίαση του  εποπτικού συμβουλίου του UA:PBC για να αποφασίσει αν θα εκπροσωπήσει τη χώρα κάποιος άλλος από τους φιναλίστ του Vidbir 2022 ή αν η χώρα τελικά φέτος απλά δεν θα συμμετάσχει καθόλου στη Eurovision.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!