WOMEN'S GUIDE

Μάθε πως να κάνεις μόνη σου στο σπίτι τα δικά σου eye patches

Το τελευταίο διάστημα πιθανά βλέπεις αμέτρητες αναρτήσεις στα social media με celebrities και μη, που ποζάρουν έχοντας eye patches στο πρόσωπό τους και καλά κάνουν αφού αυτά τα επιθέματα που τοποθετείς κάτω από τα μάτια και κυκλοφορούν σε αμέτρητες παραλλαγές στην αγορά, υπόσχονται να εξαφανίσουν τους μαύρους κύκλους και τα σημάδια της κούρασης στο πρόσωπο.

Φυσικά μπορείς και μόνη σου να φτιάξεις τα δικά σου DIY eye patches, με απλά υλικά που έχεις στο σπίτι.


Τις δύο ακόλουθες απλές συνταγές μπορείς να τις απλώσεις ως μάσκα ομορφιάς στα επίμαχα σημεία και να τις αφαιρέσεις απλά με νερό, αλλά αν θέλεις να κάνεις πραγματικά eyepatches, μπορείς να κόψεις δίσκους ντεμακιγιάζ στο σχήμα που θες (σαν καμπυλωτές ημισέληνους) και να τους εμποτίσεις στα μίγματά σου.

Eye patches με χυμό από αγγούρι

Εκτός από το ότι είναι γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, το αγγούρι μπορεί να έχει και καταπραϋντικές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και μειώνει το πρήξιμο στα μάτια. Θα χρειαστείς ζελατίνη χωρίς γεύση, αιθέριο έλαιο λεβάντας, ζεστό νερό και χυμό αγγουριού.

Βάλε 1 κ.γ. ζελατίνη χωρίς γεύση σε ένα γυάλινο μπολ και στη συνέχεια πρόσθεσε 1 κ.γ. ζεστό νερό και 1 κ.γ. χυμό αγγουριού και ανακάτεψε μέχρι να σχηματιστεί μια υφή που μοιάζει με τζελ. Πρόσθεσε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στο μείγμα και ανακάτεψε καλά. Στη συνέχεια άδειασε το μείγμα σε ένα ξύλο κοπής και άπλωσε το. Μόλις κρυώσει η στρώση που δημιούργησες, κόψε το τζελ σε ημικύκλια!

Λάδι καρύδας + πράσινο τσάι

Και τα δύο αυτά συστατικά κουζίνας είναι σωτήρια για τα μάτια σου—ενώ το καφεϊνούχο πράσινο τσάι περιέχει «τανίνες» που βοηθούν στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, το λάδι καρύδας περιέχει αντιβακτηριακές και ενυδατικές ιδιότητες. Εδώ θα χρειαστείς πράσινο τσάι, λάδι καρύδας, και ζελατίνη. Η διαδικασία είναι ίδια με αυτή που αναφέραμε παραπάνω!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!