WOMEN'S GUIDE

Η Μαρία Κορινθίου μιλά για την "αυστηρή" διατροφή που έκανε για να χάσει κιλά

Η 42χρονη ηθοποιός Μαρία Κορινθίου, παραμένει μια από τις πιο σέξι γυναίκες της ελληνικής σόουμπιζ, αλλά η ίδια παραδέχτηκε πως την περίοδο της καραντίνας είδε το βάρος της να αυξάνεται και αναγκάστηκε να κάνει μια αυστηρή διατροφή για να χάσει κιλά.

Η Κορινθίου και σε πρόσφατες συνεντεύξεις της είχε πει πως δεν κοιτούσε ποτέ τη ζυγαριά.


Άλλωστε ήταν πάντα μια πληθωρική γυναίκα με σέξι καμπύλες.


Ωστόσο μετά τα lockdowns που επιβλήθηκαν λόγω πανδημίας, παραδέχτηκε πως έλεγξε μετά από χρόνια το βάρος της και ανακάλυψε πως είχε πάρει κάποια κιλά.


Η ίδια, σε νέες τηλεοπτικές δηλώσεις της, μίλησε για τη διατροφή που ακολούθησε για να τα χάσει και είπε πως ακολούθησε μια πρωτεϊνούχα διατροφή.


Στην ουσία μιλάμε για μια δίαιτα όπου τρως μόνο κρέας και σαλάτες.


Πόσο αποτελεσματική όμως είναι μια τέτοια δίαιτα και τί κινδύνους κρύβει για την υγεία μας;

Το μεγάλο μεινονέκτημα είναι πως αυτή η δίαιτα περιορίζει σημαντικά άλλα τρόφιμα, όπως τα δημητριακά, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Όταν κόψετε «μαχαίρι» τους υδατάνθρακες, θα χάσετε βάρος γρήγορα, γιατί θα χάσετε αρκετό νερό. Στην καλύτερη περίπτωση η απώλεια κυμαίνεται γύρω στα 5-6 κιλά.

Στη συνέχεια, χωρίς υδατάνθρακες, το σώμα αρχίζει να καίει περισσότερο λίπος για να έχει ενέργεια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κέτωση, η οποία μπορεί να κάνει τη δίαιτα πιο εύκολη αφού αισθάνεστε λιγότερο πεινασμένοι, αλλά μπορεί να υποφέρετε από πονοκεφάλους, ευερεθιστότητα και ναυτία.

Υπέρ και κατά

Μπορείτε να χάσετε βάρος με μια διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνη. Αλλά αν τρώτε πάρα πολύ λιπαρά κρέατα είναι δυνατόν να αυξήσετε τη χοληστερόλη και τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Εάν δεν τρώτε λαχανικά και δημητριακά, θα έχετε απώλεια θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό σας.

Τι να προσέξετε

Το καλύτερο σχέδιο είναι να προτιμάτε άπαχο βοδινό κρέας ή στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα. Επιλέξετε ασπράδια αυγών χωρίς τον κρόκο. Αλλά ακόμα κι αν τρώτε τον κρόκο, να θυμάστε ότι μόνο μια μικρή ποσότητα της χοληστερόλης από τα τρόφιμα μεταφέρεται στο αίμα. Τα κορεσμένα και τα τρανς λιπαρά είναι πιο πιθανό να αυξήσει τα επίπεδα της χοληστερόλης σας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!