WOMEN'S GUIDE

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το toner προσώπου και πως να το επιλέξεις

Τα τονωτικά προσώπου, τα οποία είναι απαραίτητα στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό, την ενυδάτωση ή ακόμα και τον τόνο του δέρματός σου.

Τι είναι το Toner προσώπου;

Το τόνερ προσώπου είναι ένα υγρό προϊόν περιποίησης που παίζει πολλαπλούς ρόλους ως μέρος μιας ρουτίνας περιποίησης δέρματος. Πρώτον, αφαιρεί τους ρύπους που αφήνουν πίσω τα καθαριστικά προσώπου. Ανάλογα με το προϊόν που επιλέγεις για τον τύπο του δέρματός σου, το τόνερ ενυδατώνει, προστατεύει και καταπραΰνει το δέρμα, ώστε να απορροφά πλήρως την ενυδατική κρέμα μετά τον καθαρισμό.

Το toner δέρματος έχει εξελιχθεί τα τελευταία 20 χρόνια. Τα προηγούμενα τόνερ μπορεί να περιείχαν σκληρά, στυπτικά συστατικά που καθάριζαν αλλά δεν παρείχαν οφέλη υγρασίας. Τα περισσότερα τονωτικά προσώπου σήμερα παρασκευάζονται με συστατικά που πιστεύεται ότι προάγουν το υγιές δέρμα χωρίς ξηρότητα ή ερεθισμό.

6 Κοινές χρήσεις τόνερ

Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου, τα τονωτικά μπορεί να βοηθήσουν στον καθαρισμό, την ενυδάτωση ή ακόμα και την εμφάνιση του τόνου του δέρματος. Τα τόνερ χρησιμοποιούνται συνήθως για:

  • Καθαρισμός: Το τόνερ χρησιμοποιείται συνήθως μετά από ένα πλύσιμο προσώπου για να αφαιρέσει τυχόν ακαθαρσίες, υπολειμματικά μαύρα στίγματα ή βρωμιά δέρματος που χάνονται από το καθημερινό σου καθαριστικό.
  • Μειώνει τους πόρους: Η χρήση του γραφίτη μετά το πλύσιμο του προσώπου μπορεί να βοηθήσει στη σύσφιξη του δέρματος και στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των πόρων.
  • Απολέπιση: Τα τονωτικά που περιέχουν άλφα-υδροξυοξέα χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση ξηρών ή νεκρών κυττάρων του δέρματος, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της θαμπής επιδερμίδας.
  • Εξισορροπεί τα επίπεδα pH του δέρματος: Το πλύσιμο του προσώπου σου μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του pH στο δέρμα, επειδή τα καθαριστικά τείνουν να είναι υπερβολικά αλκαλικά. Η χρήση τόνερ αμέσως μετά το πλύσιμο προσώπου μπορεί να αποκαταστήσει την ισορροπία του pH του δέρματος, χάρη στην ελαφρώς όξινη σύνθεση των τόνερ προσώπου.
  • Ομοιόμορφος τόνος δέρματος: Για άτομα με δέρμα που έχει κόκκινες περιοχές ή ανομοιόμορφη υφή, ένα τονωτικό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης ανομοιόμορφου τόνου δέρματος. Ένα τονωτικό απολέπισης μπορεί να λειτουργήσει για άτομα με ανώμαλο δέρμα, με κόκκινα σημεία και θα πρέπει να σκεφτούν ένα τονωτικό για το ευαίσθητο δέρμα.
  • Ενυδάτωση: Τα τονωτικά που περιέχουν συστατικά όπως αλόη, τριαντάφυλλο ή υαλουρονικό μπορεί να δώσουν στο δέρμα σου μια ενυδατική ώθηση μετά τον καθαρισμό.

Πώς να επιλέξεις ένα τονωτικό προσώπου με βάση τον τύπο δέρματος

Το καλύτερο τόνερ είναι αυτό που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σου. Ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος, οι δερματολόγοι συνιστούν τονωτικό χωρίς οινόπνευμα, επειδή το αλκοόλ μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια, οδηγώντας σε ξηρότητα και ερεθισμό.

Μικτό δέρμα: Με δερμα που είναι λιπαρό σε ορισμένες περιοχές και ξηρό σε άλλες, δοκίμασε ένα τονωτικό προσώπου που καταπολεμά απαλά την υπερβολική λιπαρότητα ενώ παράλληλα παρέχει μεγάλη ώθηση ενυδάτωσης. Αναζήτησε ένα τόνερ χωρίς αλκοόλ που περιλαμβάνει ροδόνερο, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε ή γλυκολικό οξύ.

Λιπαρό δέρμα: Εάν το δέρμα σου παράγει υπερβολική λιπαρότητα, το σωστό τόνερ μπορεί να βοηθήσει στη σύσφιξη των πόρων και στην απολέπιση του δέρματος. Αναζήτησε τονωτικά που περιλαμβάνουν λάδι δέντρου τσαγιού ή χαμηλές συγκεντρώσεις σαλικυλικού οξέος, βήτα-υδροξυοξέων (BHAs) ή άλφα-υδροξυοξέων (AHAs).

Δέρμα με τάση ακμής: Εάν είσαι επιρρεπής σε ξεσπάσματα, μπορεί να είναι χρήσιμο ένα τόνερ χωρίς λιπαρά με σαλικυλικό οξύ. Εναλλακτικά, ρώτησε τον δερματολόγο σου εάν συνιστά τη χρήση φαρμακευτικού τόνερ μαζί με φαρμακευτικά προϊόντα περιποίησης δέρματος.

Ξηρό δέρμα: Για να βοηθήσεις στην ενυδάτωση του ξηρού δέρματος, αναζήτησε τονωτικά που περιέχουν συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, εκχύλισμα αγγουριού, βιταμίνη Ε ή γλυκερίνη. Επιπλέον, τα τονωτικά γλυκολικού οξέος μπορούν να βοηθήσουν στην παροχή διπλής δράσης ενυδάτωσης και απολέπισης

Ευαίσθητο δέρμα: Επέλεξε ένα τονωτικό προσώπου που περιέχει αποκλειστικά φυσικά συστατικά, όπως ροδόνερο, χαμομήλι ή αλόη βέρα. Ενώ οι δερματολόγοι συνιστούν ότι όλοι οι τύποι δέρματος επιλέγουν τόνερ χωρίς αλκοόλ, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το αποφεύγεις εάν έχεις ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!