WOMEN'S GUIDE

Contouring με αντηλιακό: Μήπως αυτό το trend δεν είναι και τόσο καλή ιδέα;

Τα τελευταία χρόνια ο όρος contouring, δηλαδή η δημιουργία σκίασης, έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ρουτίνας μακιγιάζ όλων, αλλά τώρα ένα νέο trend σαρώνει φέτος το καλοκαίρι. Μήπως όμως είναι επικίνδυνο;

Ο λόγος για το sunscreen contouring, δηλαδή το conrouring με αντηλιακό, που κάνει θραύση στα social media.


Στην ουσία, κάποιες είχαν την ιδέα να απλώνουν αντηλιακό προσώπου με πολύ χαμηλό δείκτη προστασίας (κάτω από 30 SPF) ή ακόμα και να μην βάζουν καθόλου αντηλιακό στα σημεία όπου θα έβαζαν κανονικά ένα bronzer και να απλώνουν αντηλιακό μόνο στο υπόλοιπο πρόσωπο για να δημιουργούν σκίαση με το μαύρισμα.


Άλλοι πάλι προτείνουν την ανάμειξη του αντηλιακού προσώπου με καλλυντικά όπως ρουζ ή bronzer επίσης για τη δημιουργία εφέ - μακιγιάζ και στην παραλία.


Τί λένε όμως οι ειδικοί; 


Οι δερματολόγοι τονίζουν πως γενικά δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να αναμειγνύεις την αντηλιακή κρέμα σου με άλλα καλλυντικά γιατί μπορεί να αλλοιωθεί η χημική σύστασή τους.


Επίσης τονίζουν πως είναι λάθος η μη χρήση αντηλιακού σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου, ενώ ξεκαθαρίζουν πως όταν το πρόσωπο μαυρίζει, ακόμα και με τη χρήση αντηλιακού, αυτό σημαίνει πως η έκθεση στον ήλιο ήταν μεγάλη και άρα έχει ήδη γίνει η όποια "ζημιά" από την ηλιακή ακτινοβολία.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!