WOMEN'S GUIDE

Η Μελίνα Μακρή παραδέχτηκε πως είχε επιλόχειο θυμό

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η τραγουδίστρια Μελίνα Μακρή, έγινε μαμά για πρώτη φορά και απέκτησε ένα αγοράκι. Και τώρα η ίδια είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως μετά τη γέννα βίωσε επιλόχειο θυμό, μια κατάσταση που βιώνουν αρκετές γυναίκες.

Η Μελίνα Μακρή μίλησε στην εκπομπή της Μελέτη και είπε πως τώρα πλέει σε πελάγη ευτυχίας και όπως αποκάλυψε η ίδια, τραγουδάει στο μωρό της όλη μέρα. «Το έχω ζαλίσει. Εάν είχε λαλιά θα έλεγε “σταμάτα, δεν αντέχω άλλο”», είπε χιουμοριστικά.

Η τραγουδίστρια όμως αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της κι έπειτα, ενώ αποκάλυψε πως δεν θα έλεγε όχι και για δεύτερο παιδί.

«Με την εγκυμοσύνη αντιμετώπισα ψύχραιμα τα 20 κιλά που πήρα. Έπαθα επιλόχειο θυμό, για μήνες θύμωνα με το παιδί και μετά γέλαγα ψεύτικα. Είχα θυμώσει πάρα πολύ μία μέρα που είχε μπει μία μύγα στο σπίτι», δήλωσε.

«Η δύσκολη εγκυμοσύνη που είχα είναι ένας λόγος να πεις δεν θα ξανακάνω παιδί, αν έχεις τρομάξει τόσο πολύ. Το παιδί το πήρα μετά από δύο εβδομάδες γιατί ήταν στη θερμοκοιτίδα, κόντεψα να φτάσω στην τρέλα».

Η Μελίνα Μακρή αποκάλυψε πως δεν μετάνιωσε που έφυγε από το συγκρότημα «VEGAS». Η αποχώρηση έγινε μετά από μήνες συζητήσεων και η ίδια έκλαιγε πολύ όταν έφυγε.

«Στο σχολείο είχα δεχθεί bullying και το βλέπω πια ως μία διδακτική ανάμνηση. Είχα τριχοφυια και με έλεγαν αρκούδα», είπε επόισης η τραγουδίστρια.


Τι είναι ο επιλόχειος θυμός και πως αντιμετωπίζεται


Όπως διαβάζουμε στο mothersblog.gr oι ειδικοί αποδίδουν τον θυμό στις ορμόνες αλλά και στις υψηλές προσδοκίες που έχουν οι γυναίκες από τον εαυτό τους όταν γίνονται μητέρες. Βλέποντας ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν όπως αυτές θέλουν, αισθάνονται οργή.

Ποια είναι τα συμπτώματα της οργής μετά τον τοκετό;

Η οργή μετά τον τοκετό διαφέρει από άτομο σε άτομο και ανάλογα με την περίπτωση. Αρκετές γυναίκες περιγράφουν στιγμές που θέλουν να επιτεθούν σε κάποιον - συνήθως φραστικά- χωρίς εμφανή λόγο.

Σύμφωνα με την Lisa Tremayne, RN, PMH-C διευθύντρια του Perinatal Mood and Anxiety Disorders Center στο Monmouth Medical Center στο New Jersey και υπεύθυνη του Ιδρύματος Bloom Foundation for Maternal Wellness τα συμπτώματα της οργής μετά τον τοκετό μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Απώλεια ψυχραιμίας
  • Έντονες φωνές
  • Ρήψη αντικειμένων ως αποτέλεσμα της έλλειψης ψυχραιμίας
  • Επιθετική συμπεριφορά προς τους κοντινούς ανθρώπους

Ποια είναι η θεραπεία για τον τοκετό μετά τον τοκετό;

Επειδή η οργή μετά τον τοκετό όπως και η κατάθλιψη, είναι αρκετά συχνά μετά τον τοκετό, μια συζήτηση με τον γυναικολόγο θα βοηθήσει σημαντικά ώστε να κατανοήσει τα συναισθήματα αυτά και ανάλογα με την έντασή τους να βρει τρόπο να τα αντιμετωπίσει.

Σύμφωνα με το healthline.com υπάρχουν τρεις τρόποι θεραπείας:

Υποστήριξη

Διαδικτυακές ή προσωπικές ομάδες υποστήριξης από άλλες γυναίκες που έχουν βιώσει τα ίδια συναισθήματα ώστε η μητέρα να επικυρώσει τα συναισθήματά της και να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι μόνη.

Θεραπεία

Η εκμάθηση στρατηγικών αντιμετώπισης των συναισθημάτων αλλά και της συμπεριφοράς της.

Φαρμακευτική αγωγή

Μερικές φορές απαιτείται φαρμακευτική αγωγή για προσωρινό χρονικό διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!