WOMEN'S GUIDE

Μάθε τα beauty οφέλη του μαύρου, πράσινου και λευκού τσαγιού

Σίγουρα θα έχεις ακούσει ή διαβάσει ότι το πράσινο τσάι, για παράδειγμα, είναι ιδανικό για να καταπολεμήσεις τους μαύρους κύκλους και το οίδημα γύρω από τα μάτια. Ότι περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία κάνουν θαύματα στο δέρμα. Και πολύ σωστά τα έχεις μάθει.

Όπως διαβάζουμε στο queen.gr δεν είναι, όμως, μόνο το πράσινο τσάι που ανακουφίζει και καταπραΰνει το ταλαιπωρημένο δέρμα, αλλά κάτι τέτοιο ισχύει και το λευκό και για το μαύρο τσάι. Γι’ αυτό, άλλωστε, και κάθε είδους τσάι χρησιμοποιείται ως συστατικό σε πολλά skincare προϊόντα, από καθαριστικά προσώπου, ενυδατικές κρέμες μέχρι και ορούς. Τι ακριβώς, όμως, κάνει το καθένα στην επιδερμίδα και πώς την ωφελεί;

Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού

Ίσως το πιο διαδεδομένο τσάι στον κόσμο του skincare να είναι το πράσινο, το οποίο έχει εντυπωσιακές αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Οπότε, αν έχεις δέρμα με τάση ακμής ή πολύ ευαίσθητο, το πράσινο τσάι μοιάζει σωτήρας για εσένα.

Επιπλέον, βέβαια, είναι ιδανικό για να καταπραΰνει και να ανακουφίζει την επιδερμίδα, χάρη στα αντιοξειδωτικά του οφέλη. Μάλιστα, οι ειδικοί συμφωνούν ότι το πράσινο τσάι είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα αντιοξειδωτικά- όπως η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε- επειδή δουλεύουν συνεργατικά για να μειώσουν τις πιθανότητες υποβάθμισης του κάθε συστατικού και να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο δέρμα. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη και τανίνες, που μαζί δουλεύουν για να συρρικνώσουν τα αιμοφόρα αγγεία και να μειώσουν το οίδημα.

 

Τα οφέλη του μαύρου τσαγιού στην επιδερμίδα

Το μαύρο τσάι περιέχει τα υψηλότερα επίπεδα καφεΐνης, γι' αυτό είναι πιο πιθανό να το βρεις σε προϊόντα που στοχεύουν στην περιοχή των ματιών. Ωστόσο, είναι επίσης γεμάτο με αντιοξειδωτικά που δρουν για να αποκρούσουν τις περιβαλλοντικές βλάβες, συμπεριλαμβανομένης της ρύπανσης και των ακτινών UV.

Ένα άλλο πράγμα για το μαύρο τσάι που αξίζει να γνωρίζεις είναι ότι όταν ζυμωθεί, μετατρέπεται σε kombucha (δες εδώ περί τίνος πρόκειται). Έτσι, όταν η kombucha εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα, βοηθά στη βελτίωση του δερματικού φραγμού και επηρεάζει θετικά τα επίπεδα ενυδάτωσης, ενώ παράλληλα βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας του δέρματος – κάτι που με την πάροδο του χρόνου μπορεί να μειώσει τον αριθμό των σπυριών κι ερεθισμών.

Τα οφέλη του λευκού τσαγιού στην επιδερμίδα

Μπορεί το λευκό τσάι να είναι το λιγότερο γνωστό, όχι όμως και το λιγότερο αποτελεσματικό. Όπως και το μαύρο και το πράσινο, λοιπόν, έτσι και το λευκό τσάι έχει επίσης αποδεδειγμένες αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και η έρευνα δείχνει ότι έχει προστατευτική δράση ενάντια σε οτιδήποτε, από τις λεπτές γραμμές μέχρι τα ηλιακά εγκαύματα και τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία στο δέρμα.

Και το σημαντικότερο; Το λευκό τσάι έχει μια αποδεδειγμένη ικανότητα να αποτρέπει τη διάσπαση τόσο της ελαστίνης όσο και του κολλαγόνου – δύο συστατικών που βρίσκονται φυσικά στο δέρμα – που σημαίνει ότι είναι σε θέση να διασφαλίσει ότι το δέρμα δεν χάνει τη σφριγηλότητά του και παραμένει ταυτόχρονα δυνατό και λαμπερό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!