WOMEN'S GUIDE

Πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου πριν τα βάψεις ή όχι; Οι ειδικοί απαντούν

Τώρα που καλοκαίριασε για τα καλά, πολλές σπεύδουν στους hair colorists για να ανανεώσουν το χρώμα των μαλλιών τους, επιλέγοντας συνήθως και πιο... ανοιχτές αποχρώσεις. 

Όμως εκτός από προβληματισμούς για το ποια απόχρωση βαφής να επιλέξουν ή το αν θα κάνουν ή όχι ανταύγειες, μπαλαγιάζ ή κάτι άλλο, πολλές αναρωτιούνται αν τελικά ισχύει μια φράση που ακούγεται εδώ και χρόνια: τα μαλλιά πρέπει να είναι άλουστα πριν τη βαφή.


Όμως τελικά αυτό δεν ισχύει.


Όπως διαβάζουμε στο queen.gr tα μαλλιά σύμφωνα με τους hair experts, πρέπει να είναι καθαρά και όχι βρώμικα. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου, πριν το ραντεβού που έχεις κλείσει, για βαφή στο κομμωτήριο. Ο λόγος;

Η βαφή «πίανει» καλύτερα σε καθαρά μαλλιά!

Τα σαμπουάν περιέχουν φυσικά έλαια, τα οποία προστατεύουν το χρώμα των μαλλιών. Όσο πιο καθαρό είναι το τριχωτό της κεφαλής τόσο πιο καλά θα «πιάσει» και η βαφή. Είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα σαμπουάν το οποίο κάνει αφρό, για να ενυδατώσει και να καθαρίσει σωστά τα μαλλιά σου.

Αυτό που συνιστάται από τους hair experts, είναι να λούσεις τα μαλλιά σου σε ένα διάστημα μεταξύ 12-24 ωρών, πριν το ραντεβού σου στο κομμωτήριο. Το ίδιο χρονικό περιθώριο δίνουν και μετά τη βαφή, ως συνήθως πάνω από 24 ώρες, ώστε να απορροφηθεί το χρώμα καλύτερα.

Προσοχή! Για τη συντήρηση του χρώματος, οι hair experts συστήνουν να χρησιμοποιούνται σαμπουάν και μάσκες ειδικά για βαμμένα μαλλιά, για να μπορέσει το χρώμα να διατηρηθεί έντονο και λαμπερό για περισσότερο διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!