WOMEN'S GUIDE

Οι 4 ερωτήσεις που ο κομμωτής σας θέλει να του κάνετε

Οι ερωτήσεις στον κομμωτή σας βοηθούν και εσάς μα και τον ίδιο να μένετε κάθε φορά όλο και περισσότερο ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

Μπορεί το αποτέλεσμα αυτή τη φορά στο κούρεμα ή στο χρώμα των μαλλιών σας να μην σας άρεσε, ωστόσο, επιλέγετε να είστε «ευγενική» και να μην μιλήσετε καθόλου.

Κι αν σας λέγαμε πως ο κομμωτής σας θα χαρεί πραγματικά να σας ακούσει; Άλλωστε, αυτό που επιθυμεί είναι να σας αρέσουν τα μαλλιά σας. Ας δούμε λοιπόν τι πληροφορίες θα μπορούσαμε να αντλήσουμε από τον κομμωτή μας κατά τη διάρκεια του ραντεβού και πώς αυτές θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν.

 

#1 Ποια είναι η συνολική υγεία των μαλλιών μου;

Σε μια κλίμακα από το 1 έως το 5, ζητήστε από τον κομμωτή σας να αξιολογήσει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στον κομμωτή σας να συζητήσει μαζί σας το θέμα «υγεία των μαλλιών» που μπορεί να μην είναι κάτι που θέλετε να ακούσετε, αλλά κάτι που τελικά πρέπει.

Ο κομμωτής σας μπορεί να σας προτείνει θεραπείες και προϊόντα για να σας βοηθήσει εάν τα μαλλιά σας είναι σε κακή κατάσταση. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να φτάσετε στη… ρίζα τυχόν προβλημάτων.

Τα υγιή μαλλιά χρειάζονται ένα υγιές περιβάλλον για να αναπτυχθούν, επομένως είναι σημαντικό να φροντίζετε την ξηρότητα ή τον κνησμό καθώς και τη λιπαρότητα. Η διατήρηση ενός υγιούς τριχωτού της κεφαλής είναι εξίσου σημαντική με τη θεραπεία των ξηρών μαλλιών.

#2 Ποιο κούρεμα μου ταιριάζει;

Εσείς μπορεί να φέρνετε στο κομμωτήριο φωτογραφίες από διάσημες σταρ, αλλά έχουν τα χαρακτηριστικά του δικού σας προσώπου; Ένας έμπειρος κομμωτής μπορεί να σας συμβουλεύσει ώστε να προσαρμόσετε το χτένισμα των ονείρων σας και να ταιριάζει στο πρόσωπό σας.

Επιπλέον, οι περισσότερες εικόνες που συχνά δείχνουμε στο κομμωτή μας αφορούν κουρέματα καλοχτενισμένα για μια φωτογράφηση. Αναρωτηθείτε: Έχετε το χρόνο και τη δεξιότητα να έχετε αυτό το look καθημερινά; Αν όχι, τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείτε.

#3 Τι σαμπουάν και μαλακτικό να χρησιμοποιώ;

Πολλά σαμπουάν και κοντίσιονερ έχουν ως βάση το νερό. Το νερό μπορεί να αραιώσει τα καλά συστατικά ενός προϊόντος και να «στεγνώσει» το τριχωτό της κεφαλής. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας. Ο κομμωτής σας σίγουρα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σας λύσει τέτοιου είδους απορίες.

Επίσης, δώστε προσοχή στο πώς ο κομμωτής σας φτιάχνει τα μαλλιά σας μετά το κούρεμα και κάντε ερωτήσεις σχετικά με το τι προϊόντα περιποίησης χρειάζεστε στο σπίτι για βέλτιστα αποτελέσματα.

Μην ξεχνάτε ότι το να φροντίζετε τα μαλλιά σας στο σπίτι είναι ζωτικής σημασίας για τη «μακροζωία» τους.

#4 Πότε πρέπει να προγραμματίσω το επόμενο ραντεβού;

Το να γνωρίζετε εκ των προτέρων το πόσο συχνά χρειάζεται να πηγαίνετε στο κομμωτήριο είναι σημαντικό. Η εμφάνισή σας θα πρέπει να συνάδει με τον τρόπο ζωής, το πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να γίνουν προσαρμογές στο χρώμα και το κούρεμα σας για να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες σας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!