WOMEN'S GUIDE

Πρεσοθεραπεία & λεμφικό μασάζ: Μάθε γιατί και η Aniston έβαλε φόρμα συμπίεσης

Η 54χρονη χολιγουντιανή σταρ Jennifer Aniston, κατά γενική ομολογία, διατηρεί ένα απίστευτα καλλίγραμμο κορμί, καθώς δε κρύβει πως προσέχει πολύ τη διατροφή της και γυμνάζεται καθημερινά. Η ίδια ωστόσο έδειξε πως μέσα στις διακοπές της, δοκίμασε και τη φόρμα συμπίεσης που κάνει λεμφικό μασάζ καθώς τα οφέλη της λεγόμενης "πρεσοθεραπείας" είναι πολλά.

Συγκεκριμένα, η σταρ, πρόσφατα έκανε ένα photo dump αναρτώντας στο Instagram, μια σειρά από πλάνα από τις καλοκαιρινές διακοπές της με φίλους και ανάμεσα σε αυτά είδαμε και την ακόλουθη εικόνα, όπου η σταρ κάνει πρεσοθεραπεία με ειδική φόρμα.

Τα οφέλη

Η μέθοδος αυτή είναι σημαντική για την αποτοξίνωση και τη μείωση της κυτταρίτιδας.

Η πρεσοθεραπεία είναι μια ακίνδυνη μέθοδος που κάνει λεμφικό μασάζ και συμβάλλει στη λεμφική αποσυμφόρηση. Αυξάνει το κυκλοφορικό και αποσυμφορεί από οιδήματα και κατακρατήσεις σε προβληματικές περιοχές όπως γοφοί, μηροί και πόδια.

Το λεμφικό μασάζ πίεσης με τη μέθοδο της πρεσοθεραπείας, με την επαναλαμβανόμενη συστολή και διαστολή, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα αυξάνοντας το οξυγόνο και συμβάλλει στην αποβολή των μεταβολικών αποβλήτων, με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός, να αυξάνονται οι καύσεις και να μειώνεται η κυτταρίτιδα.

Η λέμφος είναι ένα πλούσιο σε πρωτεΐνη υγρό, που ονομάζεται υγρό των ιστών και κινείται σε όλο το σώμα μέσω των λεμφαγγείων. Συγκεντρώνει βακτήρια, ιούς και απόβλητα και τα μεταφέρει στους λεμφαδένες, οι οποίοι στη συνέχεια φιλτράρουν το υγρό για να απομακρύνουν τα απόβλητα από το σώμα. Αν η ροή της λέμφου διακοπεί για τον οποιονδήποτε λόγο, τότε το υγρό συσσωρεύεται στα σημεία ανάμεσα στους μυς και το δέρμα, προκαλώντας πρηξίματα (οιδήματα). Το λεμφικό μασάζ τονώνει τη μικροκυκλοφορία και συμβάλλει στην εξάλειψη των οιδημάτων από τη συσσώρευση λίπους. Έτσι, χάρη στην αντιοιδηματική και αποσυμφορητική δράση του, συντελεί στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Σε αντίθεση με το κλασικό μασάζ, το λεμφικό μασάζ δεν δουλεύει πάνω στις μυϊκές ομάδες και την κυκλοφορία του αίματος, αλλά μόνο πάνω στο λεμφικό σύστημα, για να κινητοποιήσει τη λέμφο. Εφαρμόζεται στη βάση του λαιμού, τις μασχάλες, την κοιλιά, τη βουβωνική χώρα, τα γόνατα, τις γάμπες, τους μηρούς και την πλάτη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!