WOMEN'S GUIDE

Η Μυρτώ Αλικάκη μας έδωσε μια συνταγή για ένα πιάτο γεμάτο... superfoods

Πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν πως η ηθοποιός Μυρτώ Αλικάκη, που είναι και μητέρα δύο αγοριών, είναι και εξαιρετική μαγείρισσα και μάλιστα η ίδια επιλέγει να ετοιμάζει απίστευτα πιάτα για την ίδια και τους οικείους της.

Η ηθοποιός μάλιστα κατά καιρούς μοιράζεται μέσω Instagram τις συνταγές της για υγιεινά πιάτα όπως σουφλέ λαχανικών, vegan παστίτσιο ή σπαγγέτι με σολωμό, αλλά και συνταγές με κοτόπουλο και πολλά άλα.

Πριν λίγες εβδομάδες όμως η Μυρτώ Αλικάκη έφτιαξε σαρδέλες με κινόα και μας έδωσε τα μυστικά αυτής της ιδιαίτερης συνταγής που περιλμβάνει πολλές υπερτροφές όπως λαχανικά, αλλά και αφρόψαρο που έχει πολλά Ω3 λιπαρά και φυσικά κινόα που η διατροφική της αξία είναι τεράστια.

Η ίδια έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram: «Σαρδέλες στο φούρνο με ζεστή σαλάτα κινόα» και στην πορεία μας είπε βήμα - βήμα τί πρέπει να κάνουμε:

  • Βάζουμε τις σαρδέλες σε προθερμασμένο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο ,αλάτι, πιπέρι , σε ένα ταψάκι να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν.
  • Όταν είναι έτοιμες, περιχύνουμε με μουστάρδα ,χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο τα οποία έχουμε πρώτα ανακατέψει σε ένα μπολ και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 2 λεπτά.
  • Βράζουμε την κινόα μόνη της, και ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε φασολάκια, κόκκινη πιπεριά, και πράσο.
  • Προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σκόρδο και όποιο άλλο λαχανικό επιθυμούμε.
  • Μετά από λίγο προσθέτουμε μία μικρή κουταλιά πελτέ ντομάτας και λίγο νερό.
  • Όταν το νερό έχει σχεδόν απορροφηθεί, ρίχνουμε μέσα την βρασμένη κινόα και ανακατεύουμε!

Πάντως οι διαδικτυακές φίλες της ενθουσιάστηκαν με αυτή την συνταγή

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!