WOMEN'S GUIDE

Ειδικός λέει πως ο καφές μπορεί να είναι το μυστικό για οργασμούς

Πολλές τροφές, βότανα και σκευάσματα υπόσχονται να βελτιώνουν τις σεξουαλικές επιδόσεις και την απόλαυση στις ερωτικές επαφές, αλλά ένας ειδικός ισχυρίζεται πως το πιο κοινό ρόφημα του πλανήτη που πιθανά δεν λείπει από κανένα σπίτι είναι πολύ αποτελεσματικό.

Συγκεκριμένα ένας χειρουργός του NHS μίλησε για τα πιθανά οφέλη από μια δόση καφεΐνης πριν τη σεξουαλική πράξη.

Μια γυναίκα στο TikTok μάλιστα ισχυρίστηκε ότι δοκίμασε τη θεωρία, με θετικά αποτελέσματα. «Αυτό ήταν τρελό», ανέφερε χαρακτηριστικά η εθελόντρια που πειραματίστηκε.

Ο Δρ. Karan Rajan περιέγραψε γιατί μπορεί η εθελόντρια να είχε τόσο έντονη σεξουαλική εμπειρία μετά τον τριπλό εσπρέσο της.

Όπως εξήγησε ο ειδικός, σε χαμηλότερες δόσεις η καφεΐνη τείνει να έχει αγγειοσυσταλτικό αποτέλεσμα, που σημαίνει ότι συσφίγγει τις φλέβες και επιβραδύνει τη ροή του αίματος στο σώμα.

Υψηλότερες δόσεις καφέ για καλύτερο σεξ;

Ωστόσο, σε υψηλότερες δόσεις -όπως στην περίπτωση ενός τριπλού εσπρέσο- έχει αγγειοδιασταλτική δράση, η οποία αυξάνει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων.

«Η διέγερση και οι οργασμοί βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην ποσότητα του αίματος που ρέει στα γεννητικά όργανα. Όσο καλύτερη είναι η κυκλοφορία, τόσο περισσότερη η ροή στον στυτικό ιστό. Eπομένως τόσο πιο πιθανό είναι να φτάσετε σε μέγιστες καταστάσεις διέγερσης», εξηγεί ο Δρ. Rajan.

Ωστόσο, ο ειδικός επιχειρηματολόγησε πάνω στην εξήγησή του, παραδεχόμενος ότι έχει γίνει περιορισμένη έρευνα για το εάν αυτό πραγματικά λειτουργεί στην πράξη. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε μια μελέτη του 2005 που έδειξε ότι οι θηλυκοί αρουραίοι στους οποίους είχε δοθεί μια δόση καφεΐνης έδειξαν αυξημένα σεξουαλικά κίνητρα.

Όμως, όπως πολλοί από εμάς γνωρίζουμε, η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό που μας κάνει πιο δραστήριους και συγκεντρωμένους σε μια σειρά από περιβάλλοντα, οπότε ίσως το σεξ να είναι ένα ακόμη από αυτά.

«Δεν υπάρχουν πραγματικά αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία για το αν ο καφές θα μπορούσε να βελτιώσει ή να χαλάσει το σεξ. Αλλά φαίνεται ένα αρκετά καλό πείραμα, οπότε κάντε ό,τι χρειάζεται για να ενισχύσετε τις ερωτικές σας εμπειρίες», κατέληξε ο Δρ. Rajan.

Πηγή: oloygeia.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!