VIRAL

Χωρίς μάστερ δεν πιάνεις δουλειά ούτε στο Ζωολογικό Κήπο του Λονδίνου

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει αγγελία του  Ζωολογικού Κήπου του Λονδίνου ZSL. 

Ένας χρήστης του διαδικτύου εντόπισε την αγγελία και την σχολίασε στο site ευρέσεως εργασίας και επαγγελματικών συμβουλών Graduate Fog και έκτοτε έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Η αγγελία ζητούσε ασκούμενο για 6μηνη πρακτική εξάσκηση στον ζωολογικό κήπο και δήλωνε πως απαιτείται οι υποψήφιοι να έχουν πτυχίο μάστερ στη βιολογία ή άλλη συναφή επιστήμη, ενώ η δουλειά δεν θα αμοίβεται καθώς, ο "τυχερός" εργαζόμενος θα εισπράττει μόνο 5 λίρες Αγγλίας την ημέρα για το μεσημεριανό του και θα του δοθεί κάρτα δωρεάν μετακίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Οι υπεύθυνοι του Graduate Fog μετά τον χαμό που προκλήθηκε επικοινώνησαν με τον ζωολογικό κήπο, ο οποίος από την πλευρά του ισχυρίζεται πως μιλά για εθελοντική εργασία και συνηθίζεται αυτή να μην αμοίβεται. 

Ωστόσο η απάντηση στάθηκε αφορμή για να ανοίξει νέος κύκλος σχολίων, καθώς ναι μεν η πρακτική του internship είναι νόμιμη, αλλά πολλοί σχολιάζουν πως εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους και κυρίως παιδιά που αναζητούν να αρχίσουν από κάπου μια καριέρα και το βασικότερο όλων, πως πολλοί που θα ήθελαν να πάρουν τη θέση, απλά δεν αντέχουν το κόστος.

Συγκεκριμένα τονίζεται πως το κόστος διαβίωσης σε μια πόλη σαν το Λονδίνο με τίποτα δεν μπορεί να καλυφθεί από κάποιον που εργάζεται 6 μήνες full time και εισπράττει μόνο 5 λίρες την ημέρα και αναρωτιούνται σε ποιόν τελικά απευθύνεται η αγγελία.

Η αγγελία έχει γίνει viral στα social media, με πτυχιούχους  από όλο τον κόσμο να σχολιάζουν πως δεν γίνεται να απαιτούνται τέτοια προσόντα σε μια τόσο μακροπρόθεσμη πρακτική εξάσκηση χωρίς καθόλου μισθό.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!