VIRAL

Viral έγινε η χθεσινή συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Ναταλία Γερμανού

Χθες Σάββατο 13 Απριλίου, ο Νίκος Καρβέλας πήγε καλεσμένος στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού και παραχώρησε μια συνέντευξη, μιλώντας για τη σχέση του με το σύστημα, τα χρήματα, την Εκκλησία και την πολιτική στη χώρα και ακόμα και σήμερα γίνεται χαμός στα social media.

Τα λεγόμενά του σχολιάστηκαν έντονα στα social media, με πολλούς να αναφέρονται στον συνθέτη με χιουμοριστική διάθεση, άλλους να τον επικρίνουν και άλλους να συμφωνούν σε όσα είπε. «Τα είπε όλα» έγραψαν, όσοι συμφώνησαν με μερικές από τις σκέψεις του Νίκου Καρβέλα. Πολλοί επικρότησαν όσα είπε για τη θέση των γυναικών αλλά και τα «καρφιά» του για την Εκκλησία και το αν τηρείται πράγματι το «Αγαπάτε αλλήλους».

Ωστόσο, πολλοί τον κατέκριναν για τη συμπεριφορά που είχε στη συνέντευξη με τη Ναταλία Γερμανού, λέγοντας ότι λόγω της φιλίας τους, εκείνος τη σεβάστηκε και δεν την προσέβαλε όπως έκανε με την Νίκη Λυμπεράκη, μόλις μερικές μέρες πριν. Ανάμεσα στα αρνητικά σχόλια για τον Νίκο Καρβέλα, ήταν και εκείνα που του καταλόγισαν ότι «βγήκε στην τηλεόραση μετά από 25 χρόνια για να πουλήσει το βιβλίο του». «Λέει ότι είναι αντισυστημικός αλλά από τότε που κυκλοφόρησε το βιβλίο πήρε τις εκπομπές παραμάζωμα» γράφει κάποιος στο Twitter, βάσει της δήλωσης του συνθέτη «δεν είμαι συστημικός».

Σε κάθε περίπτωση, τα περισσότερα από τα σχόλια ήταν χιουμοριστικού χαρακτήρα όπως ένα που απευθυνόταν στην Ναταλία Γερμανού, λέγοντάς της: «Αιτήθηκες αναρρωτική μετά από αυτό;».

Δείτε μερικές από τις αντιδράσεις στο Twitter


 
Η συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα
Η παρουσιάστρια υποδέχτηκε τον συνθέτη στο πλατό του «Καλύτερα δε γίνεται» με ένα τραγούδι του. Ο Νίκος Καρβέλας φορώντας μαύρη καμπαρτίνα και γυαλιά, μπήκε στο πλατό και κάθισε στον καναπέ της εκπομπής. Πριν ξεκινήσει η συνέντευξη, ζήτησε από την παραγωγή να σταματήσει να παίζει η μουσική στο πλατό, που ήταν τραγούδι της Άννας Βίσση. «Ακούω τη φωνή της Άννας και μεταφέρομαι σε άλλα επίπεδα» εξήγησε. Αρχικά έκανε μια αναφορά στο παρελθόν και τη συνεργασία του με την Άννα Βίσση για τους «Δαίμονες» αλλά και τα σχόλια που είχε εισπράξει τότε ο ίδιος, ότι «ήταν σατανιστής».


Η παρουσιάστρια τον ρώτησε μετά, για τα σχόλια του κόσμου που λέει «ο Καρβέλας είναι αντισυστημικός αλλά έβγαλε λεφτά και απέκτησε φήμη, μέσα από το σύστημα αυτό, το οποίο απεχθάνεται» με τον συνθέτη να απαντά: «Όποιος λέει ότι είναι αντισυστημικός είναι κουτός. Ο αντισυστημικός θα έπρεπε να ζει εκτός πόλης, σε βουνά. Εγώ κάνω πράγματα που μου βγαίνουν αυθόρμητα, ο εγκέφαλός μου λειτουργεί έτσι».

«Έπαιρνα πολλά λεφτά κι αισθανόμουν πάρα πολύ άσχημα»
Πιο αναλυτικά, ανέφερε: «Όλοι οι συστημικοί ζουν εντός του συστήματος άρα αποκλείεται να είναι αντισυστημικοί. Ένας αντισυστημικός ζει εκτός πόλης ζει σε βουνά σε όρη, όχι στο Άγιον όρος εκεί είσαι υπέρ συστημικός. Την αλήθεια λέω. Κατάπτυστα συστημικός. Άρα και εγώ συστημικός είμαι απλώς σε ένα σύστημα που έχει συσταθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια να είναι αυτό ακριβώς που είναι γι' αυτό και προσπαθώ όσο μπορώ να μην είμαι συστημικός κάνοντας πράγματα τα οποία βγαίνουν αυθόρμητα.

Δεν το διαλέγω να είμαι αντισυστημικός, ο εγκέφαλός μου λειτουργεί έτσι βάσει της ιδέας της δικαιοσύνης που έχω και πολλές φορές θυμάμαι όταν έπαιρνα -έκανα τον τραγουδιστή δυο τρεις φορές που δούλεψα στη ζωή μου- έπαιρνα πολλά λεφτά θυμάμαι κι αισθανόμουν πάρα πολύ άσχημα. Ειλικρινά τα εννοώ αυτά, δεν λέω ποτέ ψέμματα. Και πολλές φορές όχι κάθε μέρα, αλλά αισθανόμουν απαίσια που έβλεπα νέα παιδιά που μπαίνανε μέσα και αφήνανε ό,τι λεφτά αφήνανε και εγώ στο τέλος έβγαζα ένα μάτσο λεφτά, αυτό είναι λάθος».

«Κάποτε ζήτησα αμοιβή 1 ευρώ σε εμφάνισή μου»
Σε συνέχεια των παραπάνω, ο Νίκος Καρβέλας θυμήθηκε τη φορά, που προσπάθησε να μην πληρωθεί από το αρμόδιο για τη συναυλία που θα συμμετείχε, υπουργείο.

«Κάποτε αποφάσισα να τραγουδήσω, να εμφανιστώ φωνάζοντας και αποφάσισα να το κάνω χωρίς λεφτά αλλά το υπουργείο τάδε μου είπε ότι "υποχρεούσαι να πάρεις λεφτά". "Ρε παιδιά δεν θέλω λεφτά". "Υποχρεούσαι μέσω του συστήματος" μου είπαν. "Πόσο είναι το κατώτερο που μπορώ να πάρω;" τους είπα και είπαν "1 ευρώ". "Oκέι βάλε 1 ευρώ". Και έρχονται άνθρωποι καθόντουσαν κάτω και με ακούγανε με τρώγανε στη μάπα γιατί πιο πολύ μίλαγα παρά τραγούδαγα» περιέγραψε.

«Δεν έχω καθόλου λεφτά»
Αργότερα, ο Νίκος Καρβέλας είπε: «Όλοι κυνηγάμε τα λεφτά και εγώ το ίδιο έκανα, έκανα λοιπόν αυτό το επάγγελμα». Όσο για το θέμα των χρημάτων, πρόσθεσε ότι «δεν έχω λεφτά καθόλου, δεν ξέρω τι μου γίνεται, δεν έχω καμία επαφή με την υπόθεση χρημάτων. Μ' αρέσει να έχω λεφτά, αλλά αν μου πεις "ασχολήσου για να έχεις λεφτά" θα σου πω "όχι προτιμώ να είμαι πάμφτωχος". Αν κατα λάθος έρθουν καλώς να έρθουν». Κλείνοντας το παραπάνω ζήτημα, ο Νίκος Καρβέλας τόνισε: «Δεν έχω λεφτά, δεν είμαι συστημικός ανήκω στο σύστημα θέλοντας και μη».

«Παρα φύσιν να θέλουν γάμο οι ομοφυλόφιλοι»
Ανάμεσα σε όσα είπε, ο συνθέτης πήρε θέση υπέρ των ομοφυλόφιλων, που «έχουν κατακρεουργηθεί από την Εκκλησία και τη δημοκρατία» όπως τόνισε. Ωστόσο, ο Νίκος Καρβέλας, τάχθηκε ενάντια της θέλησής τους, να παντρεύονται. 

Ειδικότερα, είπε: «Μέσα από το βιβλίο μου κάνω έκκληση στη γυναίκα και στον ομοφυλόφιλο άντρα που έχει εκδοθεί από την Εκκλησία και δημοκρατία κατάφωρα και από την εκκλησία και από την δημοκρατία το τονίζω. Η Εκκλησία και δημοκρατία έχουν κυνηγήσει τη φυσιολογικότητα τόσο πολύ, ώστε να έχει καρφωθεί στο μυαλό των ανθρώπων ότι η ομοφυλοφιλία είναι πάρα φύσιν ότι είναι αρρώστια η φύση δεν κάνει τίποτα παρά φύσιν όταν αισθάνεσαι ότι έλκεσαι από έναν άνθρωπο του ίδιου φύλου. Δεν είναι παρά τη φύση είναι φυσικό αφού το λέει φύση. Άρα λοιπόν εντελώς φυσιολογικό. Πάρα φύσιν είναι ότι θέλουν να παντρεύονται. Αυτό έχω να το πω και τους το χρεώνω. Για ποιο λόγο ασχολούνται οι ομοφυλόφιλοι, οι καθόλα φυσιολογικοί ομοφυλόφιλοι, γιατί μπλέκουν με την Εκκλησία, η οποία Εκκλησία είναι υπεύθυνη για όλο αυτό που έχει συμβεί;».


Η σημερινή Εκκλησία εφαρμόζει το «αγαπάτε αλλήλους»;
Αναφερόμενος στην Εκκλησία του σήμερα, ο Νίκος Καρβέλας εξέφρασε τη δυσπιστία του απέναντι στο αν τηρείται το «αγαπάτε αλλήλους» του Χριστού. «Ποτέ δεν θα έλεγε ο Χριστός "να πολεμάτε, να σκοτώνετε τους αλλόπιστους". Δεν τα είπε ποτέ».

«Η γυναίκα βιάζεται καθημερινά»
Κατά τη διάρκεια τη συνέντευξής του, ο Νίκος Καρβέλας έκανε μια εκτενή αναφορά στις γυναίκες, τονίζοντας ότι «βιάζονται καθημερινά».   «Το σύστημα είναι φτιαγμένο από άντρες, οι γυναίκες πρέπει αντιληφθούν το πόσο διασύρονται από τον άντρα και πόσο αδικημένες και κακοποιημένες είναι» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα είπε, πιο αναλυτικά: «Τρώνε ξύλο ή βιάζονται με την κυριολεξία του όρου, γιατί δεν είναι ανάγκη να κάνουμε σεξ για να σε βιάζω μπορώ να σε βιάσω με ένα βλέμμα ένας άντρας μπορεί να πάει κοντά στη γυναίκα να κοιτάξει επίμονα να κουνήσει το κεφάλι του και να σηκωθεί να φύγει. Αυτό είναι βιασμός αν το βλέμμα αυτό λέει και μιλάει. Αυτό λοιπόν ένας άντρας μπορεί να το κάνει σε μια γυναίκα, σε έναν άντρα όμως δεν μπορεί να το κάνει γιατί θα φάει ξύλο. Λοιπόν η γυναίκα βιάζεται καθημερινά και επί χιλιάδες χρόνια και δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει αυτό. Γιατί στην εξουσία είναι οι άντρες το σύνταγμα είναι φτιαγμένο από άντρες. Αυτό λέει τίποτα σε γυναίκες; Ότι το Σύνταγμα το οποίο προσκυνάει σήμερα ο δημοκρατούμενος λαός είναι φτιαγμένο από άντρες;».

Τέλος, ο συνθέτης ολοκλήρωσε τα όσα είπε, τονίζοντας ότι οι γυναίκες πρέπει «να ξυπνήσουν και να καταστρέψουν το σύστημα που έφτιαξαν οι άντρες».

Δείτε στο protothema.gr βίντεο με αποσπάσματα από τη συνέντευξη 
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!