WOMEN'S GUIDE

Η limited edition τσάντα του Renzo Piano που θα ήθελες

Ο διάσημος αρχιτέκτονας σχεδίασε μία limited edition τσάντα για τον ιταλικό οίκο Max Mara, σύμφωνα όμως με το τελευταίο έργο του, το Μουσείο Whitney της Νέας Υόρκης, που άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό πριν λίγες ημέρες.

Η τσάντα Whitney έχει μια δομημένη εμφάνιση, παραπέμπει στον κύβο, και έχει πτυχώσεις που μιμούνται την πρόσοψη του μουσείου.

«Στόχος μας ήταν να εφαρμοστεί ένα από τα χαρακτηριστικά του μουσείου - η πρόσοψη δηλαδή- στην τσάντα», δήλωσε ο Renzo Piano σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Max Mara της.

«Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε έναν απλό, λιτό σχεδιασμό», πρόσθεσε ο δημιουργός, «εφαρμόζοντας δημιουργικά την τεχνολογία και δίνοντας έμφαση στα υλικά».

Η τσάντα κυκλοφορεί μόνο σε 250 κομμάτια, είναι από δέρμα και έχει η λαβή της κυκλοφορεί σε μαύρο, μπορντό και μαύρο, ενώ τα μεταλλικά στοιχεία θυμίζουν τους ορθοστάτες του κτιρίου. Το εσωτερικό της έχει επένδυση από κόκκινο σουέτ ενώ έχει την εξής ετικέτα: «σχεδιάστηκε από το Renzo Piano Building Workshop».

Ο αρχιτέκτονας σημείωσε ότι τα κέρδη από την πώληση θα διατεθούν στο Ίδρυμα Renzo Piano, για τη χρηματοδότηση των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών έργων του. Το Ίδρυμα δημιουργήθηκε το 2004, στη Γένοβα, και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην προώθηση ερευνητικών δραστηριοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!