VIRAL

50άρης άνδρας «παντρεύεται» 12χρονο κοριτσάκι στον Λίβανο [βίντεο]

Σύμφωνα με την ΜΚΟ ο γάμος ανηλίκων αφορά 37.000 κοριτσάκια καθημερινά, σε όλο τον κόσμο. Ως το 2050, τα ανήλικα κορίτσια-νύφες θα είναι 1,2 δις, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. 

Η Kafa, η οποία αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών τοποθέτησε μία κρυφή κάμερα στο κέντρο της Βηρυτού για να καταγγείλει τους γάμους ανήλικων γυναικών. Η σκηνή του γάμου αφήνει άφωνους τους περαστικούς που σπεύδουν να αποκαλέσουν τον 50άρη άντρα «εγκληματία». Η νύφη είναι 12 ετών φοράει ένα μακρύ λευκό φόρεμα, ένα πέπλο από δαντέλα, κρατάει ένα μπουκέτο από λευτά λουλούδια στο χέρι και στηρίζεται στον γαμπρό παίρνοντας την κλασσική πόζα για φωτογραφία. 

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για 2 ηθοποιούς που προσπαθούν με το συγκεκριμένο σκηνικό να καταγγείλουν το φαινόμενο. Στο βίντεο που ακολουθεί η ΜΚΟ κατηγορεί τον Λίβανο ότι επιτρέπει τον γάμο παιδιών. Οι γονείς έχουν το νόμιμο δικαίωμα να δεχτούν τον γάμο του παιδιού τους από την ηλικία των 9 ετών. Αν σε περίπτωση δεν δώσουν την άδεια, ο μελλοντικός γαμπρός πρέπει να περιμένει ώσπου το κοριτσάκι να κλείσει τα 14.

Το βίντεο κοντεύει να φτάσει τα 2.500.000 views.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!