VIRAL

H Huawei αναγκάστηκε να απολογηθεί για αυτή τη φωτογραφία που προκάλεσε σάλο

Οι εκπρόσωποι του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huwaei (τον οποίο πρόσφατα επισκέφτηκε και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας) προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα μετά από μία γκάφα που έγινε viral.

Όπως αναφέρει το The Vegre, η εταιρεία γνωστή κινεζική εταιρεία Huawei, δημοσίευσε στο Google + αυτή τη φωτογραφία γράφοντας πως έχει τραβηχτεί με το smartphone Huwaei P9, ένα κινητό τηλέφωνο, που η εν λόγω εταιρεία έχει πλασάρει ως το αντίπαλο (και πιο οικονομικό) δέος των i phones.
Η επίμαχη φωτογραφία είναι άψογη από κάθε άποψη (ισορροπία χρωμάτων, φωτισμός κ.λπ.). Μάλιστα το κείμενο που τη συνόδευε τόνιζε πως το σύστημα διπλής κάμερας του κινητού P9, σου επιτρέπει να τραβάς άψογες φωτογραφίες ακόμα και με χαμηλό φωτισμό, όπως αυτή η φωτογραφία που τραβήχτηκε την ώρα της ανατολής του ηλίου.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα με αυτή την εικόνα. Κάποιοι χρήστες του Δαδικτύου και συγκεκριμένα οι συνετελεστές του Android Police, εντόπισαν (το Google + σου δίνει πολλές πληροφορίες για κάθε εικόνα) πως η εν λόγω φωτογραφία δεν είχε τραβηχτεί με το P9, αλλά με μία πανάκριβη κάμερα αξίας 4.500 δολαρίων την Canon EOS 5D Mark III και με ειδικούς επαγγελματικούς φακούς.
Η εταιρεία Huwaei μετά τον χαμό που ξεκίνησε στα social media όταν αποκαλύφθηκε η "απάτη", αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση και να παραδεχτεί πως η επίμαχη εικόνα τραβήχτηκε από επαγγελματική κάμερα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων διαφημιστικού σποτ για το Ρ9, και πως δεν είχαν σκοπό να παραπλανήσουν κανένα, αλλά να "εμπνεύσουν" το κοινό να τραβά καλές φωτογραφίες και δήλωσαν πως η φωτογραφία έχει πλέον αφαιρεθεί.

Το κείμενο που συνόδευε την επίμαχη εικόνα

Και η απολογία


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!