MEN'S GUIDE

10 αποφάσεις για το 2017 που μπορούν να κάνουν τη ζωή κάθε άνδρα καλύτερη

Η αρχή κάθε νέου έτους, είναι η εποχή που οι περισσότεροι αποφασίζουν να κάνουν τα γνωστά "new year's resolutions" και να δεσμευτούν να βελτιώσουν τη ζωή τους τη νέα χρονιά.

Ωστόσο το μυστικό για μια καλύτερη ζωη, συνήθως βρίσκεται σε απλά πράγματα και αποφάσεις. Δες 10 τέτοιες αποφάσεις που σίγουρα θα βελτιώσουν τη ζωή σου αν τις υλοποιήσεις τους επόμενους μήνες.


1. Γνώρισε περισσότερο κόσμο και κάνε εσύ το πρώτο βήμα


Το 2017 μπορεί να είναι η χρονιά που θα διευρύνεις το κοινωνικό σου κύκλο. Το να είσαι φιλικός και κοινωνικός σύμφωνα με πλειάδα κοινωνικών ερευνών είναι το μυστικό στη ευτυχία, αφού όχι μόνο αυξάνεις τη δική σου αυτοπεποίθηση αλλά με το να προσεγγίζεις με φιλικές διαθέσεις, πρώτος, αγνώστους, συχνά εισπράττεις και τη δική τους ευγνωμοσύνη.


2. Κάνε γιόγκα και γυμναστική


Η ευεξία και η ψυχική ισορροπία είναι αδιαμφισβήτητα απαραίτητα στοιχεία για να προσεγγίσεις την ευτυχία και να βελτιώσεις και τις αντοχές σου και κατ' επέκταση την καθημερινότητά σου.

3. Μάθε να είσαι καθημερινά ευγνώμων για όσα καλά ήδη έχεις στη ζωή σου


Οι ψυχολόγοι σου συστήνουν να κάνεις μια μικρή "άσκηση' κάθε μέρα. Λίγο πριν κοιμηθείς ή όποια ώρα της ημέρας εσύ επιλέξεις, φρόντισε καθημερινά να θυμάσαι τα καλά πράγματα που έχεις στη ζωή σου: και όχι μόνο φίλους, συγγενείς και συντρόφους, αλλά προσπάθησε να κάνεις στο μυαλό σου μια λεπτομερή λίστα με τα θετικά πράγματα που είδες κάθε μέρα, όσο μικρά και αν είναι ή φαντάζουν αυτά.


4. Διάβασε περισσότερο


Επιτυχημένοι άνδρες συχνά έχουν δηλώσει σε συνεντεύξεις τους πως η αγάπη τους για το διάβασμα ήταν το μυστικό της επιτυχίας τους, αφού όχι μόνο τους βοήθησε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και την κατάρτισή τους, αλλά τους έδιναν πάντα μια καλή αφορμή για να προσεγγίζουν συνεργάτες, επενδυτές και γενικότερα αντλούσαν από τις σελίδες των βιβλίων παραδείγματα και ιδέες για να έχουν κάτι να πουν ή να κάνουν. Επίσης το διάβασμα θα σου δημιουργήσει την αίσθηση πως δεν σπαταλάς άσκοπα τον ελεύθερο χρόνο σου.

5. Προσπάθησε να κυκλοφορείς στη φύση όσο πιο συχνά μπορείς


Η επαφή του ανθρώπου με τη φύση είναι απαραίτητη για τη σωματική και την ψυχική του υγεία. Δεν λέμε να μετακομίσεις σε μια φάρμα (αν αυτό ειναι αδύνατο), αλλά προσπάθησε να περπατάς περισσότερο, να κάνεις βόλτες ακόμα και σε πάρκα καθημερινά και να διοργανώνεις εξορμήσεις στην εξοχή όσο πιο συχνά μπορείς.


6. Σημείωνε τα πάντα


Η οργάνωση και η δημιουργία λίστας για τις υποχρεώσεις σου, ακόμα και η καταγραφή της καθημερινότητάς σου θα σε βοηθήσουν να δεις με καλύτερη οπτική όλη σου τη ζωή. Συχνά οι ψυχολόγοι εξηγούν πως το να ξεκινήσει κανείς ένα απλό ημερολόγιο βοηθά σημαντικά στο να βελτιώσει τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τις προκλήσεις στη ζωή του.


7. Φρόντισε να βελτιώσεις τις συνθήκες ύπνου σου


Ο ύπνος είναι σημαντικός και δεν θα πρέπει να κάνεις εκπτώσεις σε αυτόν. Το 2017 φρόντισε να είναι η χρονιά, που δεν θα ξενυχτάς και θα προσπαθήσεις όσο μπορείς να κοιμάσαι και να ξυπνάς σε συγκεκριμένες ώρες και αφού έχεις συμπληρώσει καθημερινά περίπου 7 ώρες ύπνου. Αν το καταφέρεις τα οφέλη θα είναι πολύ περισσότερα από όσα φατνάζεσαι.

8. Οργάνωσε τη γκαρνταρόμπα σου και βρες το προσωπικό στυλ σου


Δεν λέμε να ακολουθήσεις το παράδειγμα του Sreve Jobs που φοράει μόνο τα ίδια ρούχα, αλλά οι ειδικοί λένε πως αν επιλέξεις ένα ντύσιμο που σου ταιριάζει ή θεωρείς ιδανικό για διάφορες περιστάσεις, και μετά υιοθετείς μόνο παραλλαγές του, τότε θα εξαφανιστεί το άγχος για την καθημερινή σου εμφάνιση και θα εξοικονομήσεις χρόνο και πόντους στην αυτοπεποίθησή σου. Ίσως, λοιπόν το 2017 να πρέπει να αδειάσεις τη ντουλάπα σου από ρούχα που δεν φοράς, να κρατήσεις αυτά που αγαπάς και θεωρείς πως σε κολλακεύουν και να λανσάρεις το δικό σου χαρακτηριστικό στυλ.


9. Άσε στην άκρη το κινητό σου τηλέφωνο όσο πιο συχνά μπορείς


Το 2017 πρέπει να είναι η χρονιά που θα ξεκινήσεις την "απεξάρτησή" σου από το κινητό σου τηλέφωνο, αφού είτε το συνειδητοποιείς είτε όχι, είναι πηγή άγχους και αιτία αποξένωσης. Προσπάθησε όταν γυρίζεις σπίτι το βράδυ να το βάζεις να φορτίζει σε ένα άλλο δωμάτιο για να να μην ασχολείσαι με αυτό πριν ή όταν κοιμάσαι και όταν είσαι με αγαπημένα πρόσωπα ή κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί πολύ, δοκίμασε να το κλείνεις τελείως.


10. Κάνε όσα περισσότερα ταξίδια μπορείς


Τίποτα δεν σε γεμίζει με περισσότερες εμπειρίες από ένα ταξίδι: κοντινό ή μακρινό η αλλαγή παραστάσεων και η αναζήτηση νέων πραγμάτων πρέπει να γίνει στόχος σου για το 2017


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!