MEN'S GUIDE

Τί είναι η γυμναστική TRX και 10 ασκήσεις με TRX που θα βελτιώσουν το σώμα σας

Η μέθοδος γυμναστικής TRX έχει πολλά οφέλη καθώς γυμνάζει όλο το σώμα, βοηθά στη διατήρηση της οστικής μάζας, ενεργοποιεί το μέγιστο αριθμό των μυϊκών ινών και εκτοξεύει στα ύψη το μεταβολισμό.

Εικάζεται πως το TRX σχεδιάστηκε αρχικά από έναν πεζοναύτη του αμερικανικού στρατού, ο οποίος ήθελε να διατηρεί τη φόρμα του ενώ βρισκόταν σε περιορισμένο χώρο και ήθελε να μπορεί να γυμνάζετε με εξοπλισμό που να μπορεί να τον μεταφέρει παντού. Έτσι δημιουργήθηκε το TRX.

Πρόκειται για έναν ανθεκτικό ιμάντα με λαβές, με τον οποίο μπορείτε να γυμνάσετε όλες τις μυϊκές σας ομάδες με μία άσκηση και ειδικά τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους σας. Με πιο απλά λόγια, είναι ειδικά λάστιχα που κρέμονται από το ταβάνι του γυμναστηρίου και εσείς τραβάτε χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος του σώματός σας.

Είναι, δηλαδή, ένας τύπος άσκησης που χρησιμοποιεί τη βαρύτητα και το βάρος του σώματός σας, με σκοπό να αναπτύξετε δύναμη, ισορροπία, ευλυγισία, σταθερότητα κορμού και αρθρώσεων και συντονισμό, αυξάνοντας την οστική μάζα και αποφεύγοντας κακώσεις και τραυματισμούς.

Το TRX θα σε βοηθήσει να αυξήσεις όχι μόνο τη δύναμη του σώματος σου αλλά και να κάψεις τις επιπλέον θερμίδες που έχεις καταναλώσει. Παράλληλα θα σε βοηθήσει να ενεργοποιήσεις περισσότερους μυς με αποτέλεσμα να βελτιώσεις την όψη του σώματος σου και των κοιλιακών σου. Κάνε κάθε άσκηση για 30 δευτερόλεπτα με 3 επαναλήψεις για κάθε ομάδα ασκήσεων.

TRX καθίσματα με άλμα
TRX push-ups
TRX pull-ups
TRX εκτάσεις τρικέφαλου
TRX έλξεις δικεφάλων
TRX ανάποδη προβολή με ανεβασμένο γόνατο
TRX hamstring curls
TRX pike-ups
πλάγιοι κοιλιακοί

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!