MEN'S GUIDE

Θέλεις να γίνεις πατέρας; Φρόντισε να περιορίσεις την κατανάλωση αναψυκτικών

Η εμφάνιση προβλημάτων ανδρικής γονιμότητας έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια και αυτό αποδίδεται σε πολλές πιθανές αιτίες.

Πλειάδα επιστημονικών ερευνών έχουν συνδέσει τις κακές σύγχρονες διατροφικές συνήθειες με την ανδρική υπογονιμότητα αλλά και άλλους παράγοντες.


Όμως μία έρευνα που έγινε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης διαπίστωσε ότι οι άντρες που ήταν εθισμένοι στα αναψυκτικά, τύπου cola, είχαν λιγότερο δυνατό σπέρμα από εκείνους που απέφευγαν να τα καταναλώνουν.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.554 άντρες και όπως φάνηκε το σπέρμα όσων ήταν εθισμένοι στα αναψυκτικά είχε πυκνότητα 35 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά millilitre, σε σύγκριση με όσους δεν κατανάλωναν τόσα αναψυκτικά, των οποίων η πυκνότητα ήταν 56 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά millilitre.

Αν και τα 35 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά millilitre είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια πυκνότητας, αυτη η διαίστωση αποτελεί ένα καμπανάκι κινδύνου για τους άνδρες.

Ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην καφεΐνη που περιέχουν τα αναψυκτικά αυτά και την χαμηλή πυκνότητα του σπέρματος, οπότε πρέπει να οφείλεται σε κάποιο άλλο συστατικό.

Από την άλλη η συχνή κατανάλωση αναψυκτικών συνδέθηκε με την στυτική δυσλειτουργία και όπως φαίνεται τα γλυκαντικά παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς οι επιστήμονες εξηγούν πως τα γλυκαντικά είναι εκείνα που καταστρέφουν τις αρτηρίες στο πέος και αποτρέπουν την καλή κυκλοφορία του αίματος.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!