GOSSIP

Μια κριτική με μια λεπτομέρεια για τα μπούτια της Wonder Woman έγινε viral

Η ταινία Wonder Woman συνεχίζει να σπάει ταμεία και να αποσπά διθυραμβικές κριτικές.

Και μια τέτοια διθυραμβική κριτική για την νέα ταινία, που έχει πρωταγωνίστρια την Gal Gadot στο ρόλο της πολεμίστριας - αμαζόνας και την Patty Jenkins να υπογράφει τη σκηνοθεσία, δημοσιεύτηκε στο tumblr και έγινε viral.


Ο λόγος που η συγκεκριμένη κριτική του Creative Words, Powerful Ideas, είχε τέτοια απήχηση είναι γιατί εντόπισε στο φιλμ μια λεπτομέρεια που αφορά τα μπούτια της Wonder Woman και το κείμενο χρησιμοποιεί αυτή την λεπτομέρεια για να εξηγήσει γιατί αυτή η ταινία καταφέρνει να καινοτομήσει και να έχει μια καινούργια, γυναικεία οπτική στις ταινίες με υπερήρωες.


Διότι πολλοί έγραψαν πως η Wonder Woman είναι μια "φεμινιστική" ταινία, αλλά οι περισσότεροι το αποδίδουν απλά στο γεγονός πως τη σκηνοθεσία την υπογράφει γυναίκα και έχει μια δυναμική ηρωίδα για πρωταγωνίστρια.


Όμως το τί ακριβώς θα πεί γυναικεία ματιά το εξηγεί πλήρως αυτό το κείμενο με το να πει πως σε αυτό δεν βλέπουμε σέξι αμαζόνες με κορσέδες προς τέρψη του ανδρικού κοινού, αλλά κανονικές γυναίκες με εμφανή ακόμα και τα σημάδια του γήρατος και πως σε μια σκηνή που η Gal Gadot προσγειώνεται ως Wonder Woman βλέπουμε κάτι πρωτόγνωρο στο σινεμά: τα μπούτια της να πάλονται.

Δείτε εδώ όλο το κείμενο που ξεκινά με τη φράση : "το αν βλέπεις μια ταινία με υπερήρωες σκηνοθετημένη από μια γυναίκα είναι σαν να φοράς γυαλιά για πρώτη φορά".


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!