GOSSIP

Έξι μετανάστες θέλει να φιλοξενήσει ο Ράσελ Κρόου

Επί χρόνια ο Ράσελ Κρόου αποδεικνύει ότι είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος με ό,τι έχει να κάνει με τον άνθρωπο και το περιβάλλον. 

Ακόμη μία απτή απόδειξη των παραπάνω, η τοποθέτησή του για ένα φλέγον ζήτημα στην Αυστραλία, καθώς και η πρόθεσή του να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί.

Πιο συγκεκριμένα, επί δύο ημέρες, τα 600 άτομα που βρίσκονται στο κέντρο κράτησης προσφύγων της νήσου Μάνους στην Παπούα Νέα Γουινέα αντιστέκονται στις προσπάθειες της Αυστραλίας και της Παπούα Νέας Γουινέας να κλείσουν τον καταυλισμό, εκφράζοντας φόβους ότι θα πέσουν θύματα βίας από μέλη της τοπικής κοινότητας, αν μεταφερθούν αλλού.

Οι 600 αιτούντες άσυλο που έχουν οχυρωθεί μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο κέντρο κράτησης στην Παπούα Νέα Γουινέα χωρίς φαγητό ή τρεχούμενο νερό είναι η "ντροπή" της Αυστραλίας», δήλωσε σχετικά ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και μάλιστα προς έκπληξη όλων, προσφέρθηκε να φιλοξενήσει έξι από αυτούς. Η αντιπαράθεση είναι ένα "όνειδος", έγραψε ο ηθοποιός στο Twitter, όπου διαθέτει 2,7 εκατομμύρια ακόλουθους και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι μπορώ να φιλοξενήσω και να βρω δουλειά σε έξι (από αυτούς). Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και άλλοι Αυστραλοί που θα έκαναν το ίδιο».

Η αντιπαράθεση έχει προκαλέσει την καταδίκη πολλών οργανισμών, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ η παρέμβαση του Κρόου είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο ζήτημα, καθώς έτσι κι αλλιώς έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα από την στέρηση φαγητού των αιτούντων άσυλο.

Μια εκπρόσωπος του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας, του Πίτερ Ντάτον, αρνήθηκε να σχολιάσει. Αρκέστηκε μόνο στο να δηλώσει ότι δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική που δεν επιτρέπει σε αιτούντες άσυλο να καταπλέουν στις αυστραλιανές ακτές. Αντίθετα, η κυβέρνηση τους μεταφέρει σε κέντρα κράτησης στην Παπούα Νέα Γουινέα και στη νήσο Ναούρου στον Νότιο Ατλαντικό.

Πηγή: reader.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!