MEN'S GUIDE

Πως το πορνό και το Ίντερνετ καταστρέφουν την ερωτική ζωή των αντρών; Μια έρευνα απαντά

Μια νέα έρευνα έχει ιδιαίτερα κακά μαντάτα για τους νεαρούς άνδρες και τους εφήβους και κάνει λόγο για εξάρτηση και εθισμό των νέων στο Διαδίκτυο και το πορνό, που έχει με τη σειρά της ολέθρια αποτελέσματα στην ερωτική τους ζωή.

Και όπως διαβάζουμε στο gr.askmen.com μια νέα έρευνα αποκαλύπτει πως οι νέοι άντρες είναι σχεδόν εξαρτημένοι από το πορνό και απελπισμένα μοναχικοί, γι αυτό και δυσκολεύονται ιδιαίτερα στο να κοινωνικοποιηθούν, να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν σχέσεις, αναπτύσσοντας όλο και μεγαλύτερη οικειότητα με την τεχνολογία.

Η διαδικτυακή μελέτη του Family Stability Network (Fastn) έδειξε ότι 6 στους 10 άντρες ηλικίας 16-19 ετών ανησυχούν πραγματικά πως ποτέ δε θα βρουν τον πραγματικό έρωτα, ενώ το πορνό που βρίσκουν στον ίντερνετ καθορίζει τις φιλοδοξίες και τις βλέψεις τους για την ερωτική τους ζωή.

Ακόμη, ένας στους τρεις άντρες (από δείγμα 500 ατόμων) πιστεύει πως όσα βλέπει στα ροζ βιντεάκια και ταινίες του διαδικτύου ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, με το 63% αυτών να παραδέχονται πως βλέπουν ερωτικό περιεχόμενο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Το 28% μάλιστα παρακολουθεί 5 ή και παραπάνω φορές το ίδιο διάστημα.

Η... αγαπημένη αυτή συνήθεια αλλά και η χρήση του διαδικτύου γενικότερα όμως έχει ως αποτέλεσμα να τους δημιουργείται χαμηλή αυτοπεποίθηση, μη ρεαλιστικές προσδοκίες, εξάρτηση τόσο από το ίντερνετ όσο και από τα social media και επιφανειακές ανθρώπινες σχέσεις.

Προχωρώντας περαιτέρω στην παρατήρηση της έρευνας, βλέπει κάποιος ένα ανησυχητικό ποσοστό της τάξεως του 60% των αντρών να δηλώνουν πως φοβούνται να μένουν μόνοι, το 61% νιώθει πως θα είναι απογοητευτικοί σε μια σχέση και το 55% πιστεύει πως αν ανοιχτεί συναισθηματικά θα λάβει αστείες έως και εξευτελιστικές αποκρίσεις. Όλα τα παραπάνω οδηγούν στην απομόνωση των νέων αντρών.

Λύσεις ωστόσο -ευτυχώς- υπάρχουν και ο sex therapist Peter Saddington μιλά σχετικά με αυτές: «Ένα πρώτο βήμα είναι η σωστή ενημέρωση από το σχολείο και την εκπαίδευση. Οι καθηγητές οφείλουν να αφιερώνουν χρόνο και να μιλούν στους άντρες από μικρή ηλικία τόσο για τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και για πιο ταμπού θέματα όπως το πορνό. Από εκεί και πέρα θα πρέπει και το ίδιο το κράτος να λάβει κάποιες πρωτοβουλίες για την ορθότερη ενημέρωση αλλά και την ψυχολογική βοήθεια αυτών των αντρών».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!