MEN'S GUIDE

Ειδικά οι άντρες δεν πρέπει να βάζουν το κινητό τους στην τσέπη του παντελονιού τους

Το κινητό τηλέφωνο είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας σχεδόν όλων και οι περισσότεροι συνηθίζουν να το τοποθετούν σε κάποια τσέπη του παντελονιού τους όταν δεν το χρησιμοποιούν. Όμως η επιστήμη εξηγεί πως αυτό είναι μεγάλο λάθος.

Και είναι μεγάλο λάθος για τους άντρες και ειδικότερα για τους άντρες που επιθυμούν να βιώσουν την πατρότητα και να αποκτήσουν κάποια στιγμή ένα παιδί.

Σύμφωνα με νέα έρευνα όταν βάζεις το κινητό στην τσέπη σου, η ακτινοβολία που εκπέμπει μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του σπέρματός σου, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες να αποκτήσεις απογόνους.

Στο συμπέρασμα αυτό, που εδώ και χρόνια απασχολεί την επιστημονική κοινότητα, κατέληξε έρευνα του πανεπιστημίου του Νιούκασλ της Αυστραλίας, η οποία αποτέλεσε ουσιαστικά μία ανάλυση και επαναξιολόγηση συνολικά 27 παλαιότερων διαφορετικών ερευνών. Οι 21 εξ αυτών απέδειξαν τη σύνδεση μεταξύ της ακτινοβολίας και της χρήσης του smartphone με το «ψήσιμο» του σπέρματος.

Συγκεκριμένα, αφού κατέγραψαν τον αριθμό, την κινητικότητα και τη βιωσιμότητα των σπερματοζωαρίων ποσοστό ζωντανών σπερματοζωαρίων, ικανών να γονιμοποιήσουν ένα ωάριο), διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που συνηθίζουν να βάζουν το κινητό στην μπροστινή τσέπη του παντελονιού τους, σε απόσταση αναπνοής από τους όρχεις τους είχαν υψηλότερα επίπεδα επιβλαβών ελευθέρων ριζών, 8% μειωμένη κινητικότητα και 9% μειωμένη βιωσιμότητα σπέρματος.

Φυσικά επειδή κάπου πρέπει να βάλεις το κινητό σου, ίσως είναι προτιμότερο να το τοποθετείς στις τσέπες στο σακάκι σου ή στο πανωφόρι σου, δηλαδή όσο γίνεται πιο μακριά από την... ευαίσθητη περιοχή του πέους σου και βέβαια το ιδανικό είναι να το κρατάς μακριά από εσένα και το ιδανικότερο είναι να μειώσεις τη χρήση του.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!