MEN'S GUIDE

Μάθε τι συμβολίζει το δαχτυλίδι ανάλογα με το δάχτυλο στο οποίο το φοράς

Τα δαχτυλίδια, αποτελούν πλέον αγαπημένο αξεσουάρ πολλών ανδρών και μαζί με τα βραχιόλια και τα μενταγιόν, παραμένουν τα πιο δημοφιλή ανδρικά κοσμήματα στον κόσμο. Όμως πόσοι ξέρουν τι συμβολίζει το δαχτυλίδι ανάλογα με το δάχτυλο (και το χέρι) στο οποίο το φοράς;

Αρχικά θα πρέπει να θυμάστε πως ένας βασικός στιλιστικός κανόνας είναι να μην το παρακάνετε σε κοσμήματα: δηλαδή αποφύγετε να φοράτε πολλά δαχτυλίδια μαζί (εκτός αν είστε... ράπερ!) και πολλά διαφορετικά κοσμήματα μαζί (και κολιέ και δαχτυλίδια και βραχιόλια όλα μαζί).
Και καλό είναι να γνωρίζετε τι συμβολίζει το δάχτυλο στο οποίο επιλέγετε να φορέσετε ένα δαχτυλίδι (εκτός από τη βέρα).

Στο δεξί ή στο αριστερό χέρι;

Το χέρι δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, εκτός από τις βέρες. Οι ορθόδοξοι φορούν κατά κανόνα τη βέρα του αρραβώνα τους στο αριστερό τους χέρι, ενώ τη βέρα του γάμου στο δεξί. Αντιθέτως, οι καθολικοί φορούν πάντα τη βέρα τους στο αριστερό τους χέρι.

Γενικά, το δεξί χέρι θεωρείται ως το ενεργό και το κυρίαρχο χέρι, με το οποίο κάνουμε χειραψία, ενώ το αριστερό χέρι αντιπροσωπεύει το χαρακτήρα και τα πιστεύω μας. Αυτές οι αντιλήψεις βέβαια, έχουν επικρατήσει από τους δεξιόχειρες, οπότε ένας αριστερόχειρας μπορεί να τις αντιστρέψει.

Στο μικρό δάχτυλο

Ένα δαχτυλίδι σε αυτό το σημείο, είναι ένα σημάδι εξάρτησης στις επιχειρήσεις και τις προσωπικές σχέσεις. Εκφράζει, επίσης, τη σχέση που έχει κανείς με τον εαυτό του. Φορώντας ένα δαχτυλίδι είναι μια ένδειξη τιμής, αλλά φορώντας πολυάριθμα δαχτυλίδια είναι συνήθως ένα σημάδι ότι το πρόσωπο που τα φορά έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και θέλει να προσελκύσει την προσοχή των άλλων. Βέβαια, υπάρχει η (ανυπόστατη) άποψη ότι στο μικρό δάχτυλο φορούν τα δαχτυλίδια τους οι μαφιόζοι. Το μικρό δάχτυλο είναι κάπως απομονωμένο από το υπόλοιπο σώμα, με αποτέλεσμα ένα δαχτυλίδι εκεί, να τραβάει ακόμα περισσότερο την προσοχή.

Στον παράμεσο

Ο παράμεσος είναι το δάχτυλο όπου φοράμε τις βέρες μας. Στην Ορθόδοξη θρησκεία, στον αριστερό παράμεσο φοράμε τη βέρα του αρραβώνα, ενώ στον δεξιό τη φοράμε μετά το γάμο, δηλώνοντας ότι είμαστε δεσμευμένοι. Οι βέρες είναι συνήθως χρυσές ή ασημένιες και απλές, χωρίς πολλά πολλά. Συμβολικά, ο παράμεσος είναι συνδεδεμένος με τον ήλιο, την πηγή της δημιουργίας και της ομορφιάς και με τις ρομαντικές σχέσεις, εξ ου και η χρήση του ως το δάχτυλο της δέσμευσης.

Στο μεσαίο δάχτυλο

Το μεσαίο δάχτυλο είναι το μεγαλύτερο, όμως δε συναντάς συχνά άντρες να φορούν δαχτυλίδι σε αυτό, λόγω του ότι βρίσκεται δίπλα στο δείκτη και ένα δαχτυλίδι εμποδίζει σε χειρωνακτικές δουλειές (γι’ αυτό όσοι φορούν, προτιμούν λεπτά δαχτυλίδια).Ωστόσο, όσοι φορούν δαχτυλίδι στο μεσαίο τους δάχτυλο, νιώθουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση, γιατί είναι στο πιο κεντρικό και σταθερό σημείο του χεριού τους, ενώ προσδίδει αρρενωπότητα. Επίσης, δεν υπάρχει περίπτωση το δαχτυλίδι να παρερμηνευτεί ως βέρα. Συμβολίζει το στόχο μας στη ζωή, τα χαρακτηριστικά μας,την μυστικότητα, τα πράγματα που είναι πιο σημαντικά για εμάς και τον υλισμό.

Στο δείκτη

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε μια τάση να κρατάμε “καθαρό” το δείκτη, καθώς είναι το δάχτυλο που χρησιμοποιούμε περισσότερο από τα υπόλοιπα, όμως στην πραγματικότητα ένα δαχτυλίδι στο δείκτη δεν επηρεάζει τόσο τις κινήσεις μας. Στο παρελθόν, ο δείκτης ήταν το σύνηθες δάχτυλο όπου φορούσαν τα δαχτυλίδια τους οι άντρες. Ο δείκτης είναι το καλύτερο σημείο για να φορέσεις ένα οικογενειακό κειμήλιο και επιδεικνύει ένα δυναμικό άντρα, με ηγετικές ικανότητες και φιλοδοξίες.

Στον αντίχειρα

Το δαχτυλίδι φορεμένο στον αντίχειρα είναι δείγμα πλούτου και επιρροής, ενώ προτιμάται από άντρες που φορούν πολλά δαχτυλίδια μαζί. Ο αντίχειρας είναι αποκομμένος από τα υπόλοιπα δάχτυλα και έτσι το χέρι δε δείχνει φορτωμένο αν φοράς 2 ή 3 δαχτυλίδια μαζί. Οι χειρονομίες που περιλαμβάνουν τον αντίχειρα (όπως το “thumbs up”- σσ. thumb σημαίνει αντίχειρας στα αγγλικά), έχουν να κάνουν με τη φιλία και τις διαπροσωπικές σχέσεις, οπότε αν φοράς δαχτυλίδι στον αντίχειρά σου, είσαι ένας αισιόδοξος και κοινωνικός άντρας που δίνει προτεραιότητα στις φιλίες του.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!