MEN'S GUIDE

Μάθε ποιο είναι το βότανο που θα σε βοηθήσει να πεις αντίο στην τριχόπτωση

Μολονότι η τριχόπτωση εμφανίζεται πιο συχνά και πιο έντονα στις γυναίκες (καθώς πέρα από τη "φυσιολογική" εποχική τριχόπτωση, οι ορμονικές διαταραχές που συχνά εμφανίζουν οι γυναίκες προκαλούν τριχόπτωση), δεν παύει να είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς άντρες.

Μάλιστα ο φόβος της απώλειας μαλλιών έχει καταγραφεί ως ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες άγχους στους άνδρες (μετά την εμφάνιση στυτικών δυσλειτουργιών) σε ανάλογες έρευνες.

Αν και εσείς αγχώνεστε με την τριχόπτωση, και θέλετε να την καταπολεμήσετε με φυσικό τρόπο, τότε δεν έχετε παρά να ανζητήσετε στην αγορά έλαια, σαμπουάν και μάσκες μαλλιών με ένα συγκεκριμένο βότανο, που εδώ και χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιείται ως βασικό θεραπευτικό μέσο της εναλλακτικής ιατρικής, και μπορεί να βοηθήσει στην "πύκνωση" των μαλλιών και στη μείωση της τριχόπτωσης. Ο λόγος για την ταπεινή τσουκνίδα.

Η τσουκνίδα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα για την τριχόπτωση, αφού η ρίζα της εμποδίζει την ορμόνη DHT, που ευθύνεται για την ανδρογενή αλωπεκία, να παραχθεί.

Η τσουκνίδα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά συμπεριλαμβανομένων βιταμινών των ομάδων Α, C και K, μεταλλικά άλατα, ασβέστιο, πυρίτιο, μαγνήσιο, φώσφορο, γαλλικό οξύ, φυτικό σίδηρο, χλωροφύλλη, τανίνες, καροτίνη και ισταμίνη. Η ισταμίνη είναι αζωτούχος οργανική ένωση που δημιουργεί την αίσθηση του κνησμού όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα.  Η τσουκνίδα μπορεί να είναι αποτελεσματική θεραπεία για την απώλεια μαλλιών σε άνδρες και γυναίκες για να αντιμετωπίσει  την τριχόπτωση που οφείλεται σε  στρες, στη συσσώρευση νεκρών κυττάρων στο δέρμα του κεφαλιού, στη σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, στον υπέρ ή υποθυρεοειδισμό, κ.λπ.

Η δράση της τσουκνίδας εκδηλώνεται πρώτα απ’ όλα με μια δραστικότητα μείωσης της πιτυρίδας και αποκατάσταση του φυσικού ΡΗ του εξώτατου στρώματος του δέρματος, συνεπώς με τον καθαρισμό των ενδεχομένως αποκλεισμένων ωοθυλακίων και την διέγερση των επιφανειακών τριχοειδών που, χάρη σε μια μεγαλύτερη την παροχή αίματος, να λαμβάνουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά για να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη των βολβών.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!