MEN'S GUIDE

DB4 GT Zagato Continuation: Κυκλοφόρησε η πιο ακριβή Ashton Martin όλων των εποχών

Χάρη στον πράκτορα 007, τα αυτοκίνητα της Ashton Martin έχουν γίνει συνώνυμα του απόλυτου στυλ και του πάθους για την ταχύτητα και τα πολυτελή μοντέλα και τώρα η βρετανική εταιρεία που από το 1913 κατασκευάζει μερικά από τα πιο γνωστά πολυτελή sports cars του πλανήτη, λάνσαρε το πιο ακριβό μοντέλο της.

Όπως αναφέρει το esquirre.gr, μπορεί τα βλέμματα όλων των φίλων των 4 τροχών αλλά και της Aston Martin να είναι επικεντρωμένα στην πανίσχυρη Valkyrie ή το νέο Bond-car Valhalla, ωστόσο άλλο είναι το πιο ακριβό μοντέλο του βρετανικού brand. Πρόκειται για την DB4 GT Zagato Continuation, που κατασκευάστηκε σε μόλις 19 αντίτυπα πριν λίγους μήνες και κοστολογείται στα €6.720.000. 

Η ιδέα πίσω από την κατασκευή της DB4 GT Zagato βασίζεται στο κλασικό race car της βρετανικής εταιρείας, πίσω στα 60s, που ταυτόχρονα ήταν και ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα που είχαν εμφανιστεί ποτέ στον απαιτητικό αγώνα ταχύτητας του Le Mans. Το νέο μοντέλο είναι σχεδόν πιστό αντίτυπο αυτού, έχοντας κάποιες σημαντικές μηχανικές και αισθητικές βελτιώσεις.

H Aston Martin συνεργαζόταν στενά με την ιταλική εταιρεία Zagato από το 1960 μέχρι και το 1963, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί ένα μοναδικό coupé. Το αποτέλεσμα της σύμπραξής τους, η DB4 GT Zagato, αποτέλεσε όχι απλά ένα ακόμη εξαιρετικό για την εποχή sports car αλλά ένα αυτοκίνητο-σταθμό στην ιστορία των 4 τροχών. Σχεδόν 6 δεκαετίες μετά, η αναβίωση του θρυλικού οχήματος είναι γεγονός, παρότι δεν δημιουργήθηκαν 23 αμάξια, όπως αρχικά επιθυμούσε η Aston Martin, αλλά 19. 

Η ελαφρώς μειωμένη παραγωγή κάνει ακόμη πιο μοναδικό το μοντέλο. Αξίζει να αναφερθεί πως πρόκειται για σχεδόν εξ' ολοκλήρου χειροποίητα αυτοκίνητα, που η δημιουργία του καθενός απαιτεί 4.500 ώρες δουλειάς και έχει δοθεί η απόλυτη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Έπειτα, η μοναδική ποιότητα: Πάνελ αλουμινίου, σωληνωτά πλαίσια, εξακύλινδροι κινητήρες 390 ίππων, σπάνια κιβώτια ταχυτήτων. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!