WOMEN'S GUIDE

Θέλετε χείλη για.. φίλημα; Φτιάξτε μόνες σας μάσκες χειλιών και lip balms

Είμαστε μια ανάσα πριν τη γιορτή των ερωτευμένων και αν θέλετε φέτος ο Βαλεντίνος σας όταν σας φιλήσει να εκπλαγεί με το πόσο απαλά και ζουμερά είναι τα χείλη σας, η λύση είναι απλή: φτιάξτε σπιτικές μάσκες χειλιών

Το μυστικό είναι το μέλι, το οποίο χαρίζει απαλότητα και θρέψη στα χείλη, που ειδικά αυτή την εποχή έχουν ταλαιπωρηθεί από το κρύο του χειμώνα.


Καλό είναι να κάνετε και μια ήπια απολέπιση με ένα lip scrub (το πιο απλό lip scrub, μπορείτε να το κάνετε απλά ανακατεύοντας ελαιόλαδο με κόκκους μαύρης ζάχαρης) ή βουρτσίζοντας απαλά τα χείλη με μια παλιά μαλακή οδοντόβουρτσα.


Μετά εφαρμόστε μια από τις δύο μάσκες χειλιών και όταν τις αφαιρέσετε απλώστε απλά κάποιο lip balm και όχι κραγιόν. Τις συγκεκριμένες μάσκες που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας, μπορείτε και να τις χρησιμοποιείτε ακόμα και 3 φορές την εβδομάδα.

DIY ΜΑΣΚΕΣ ΧΕΙΛΙΩΝ

Μάσκα με μέλι και έλαιο καρύδας: Ζεσταίνετε  ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι μέχρι να γίνει ρευστό. Στη συνέχεια προσθέτετε 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο καρύδας και αναμειγνύετε καλά. Απλώστε το μείγμα στα χείλη κάνοντας απαλό μασάζ και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά.  Η συγκεκριμένη μάσκα εκτός από πλούσια ενυδάτωση λειαίνει τις γραμμές στα χείλη και ανακουφίζει από τυχόν ερεθισμούς.

Μάσκα με μέλι και αβοκάντο: Θα χρειαστείτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και 2 κουταλάκια του γλυκού αβοκάντο. Μέσα σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε το μέλι και το αβοκάντο αφού προηγουμένως το έχετε λιώσει καλά. Αναμείξτε τα καλά και απλώστε τη μάσκα στα χείλη σας. Ναι, θα κάνετε μασάζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Εναλλακτικά μπορείτε να απλώσετε ένα στρώμα στα χείλη σας και να το αφήσετε να δράσει για μερικά λεπτά. Την αφαιρείτε με ένα χαρτομάντιλο και εφαρμόζετε lip balm.

DIY LIP BALMS

Η βάση για κάθε balm είναι απλά φυτικά έλαια όπως το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας ή λάδι jojoba. Το άλλο κύριο συστατικό είναι το κερί που καθιστά ευκολότερη την αποθήκευση και την εφαρμογή. 

Η αναλογία λάδι και κερί ποικίλλει σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας, γενικά ισχύει η αναλογία: 2/3 του φλιτζανιού ή 10 κουταλιές λάδι και 3 κουταλιές κερί μέλισσας, για το σώμα. Ενώ για τα χείλη: 2/3 του φλιτζανιού ή 10 κουταλιές λάδι σε 5 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας.

Πώς να το φτιάξετε: Το λάδι και το κερί θερμαίνονται μαζί σε ένα μπεν μαρί μέχρι το κερί να λιώσει τελείως. Πρέπει να προσέξετε να μην βράσει παραπάνω. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, και στη συνέχεια αφήνουμε δημιουργικότητά μας να πάρει θέση, επιλέγοντας τα αρωματικά έλαια, ή αποξηραμένα λουλούδια και αρώματα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε βάζα ή μπουκάλια πριν κρυώσει εντελώς. Αυτή είναι μια πολύ βασική συνταγή, αλλά πολλές παραλλαγές είναι δυνατές σύμφωνα με την ατομική επιλογή του καθενός.

Ενυδατικό χειλιών από τριαντάφυλλο

Θα χρειαστείτε: 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο, 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα μπουμπούκια τριαντάφυλλου, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο κακάο, ¼ κουταλάκι του γλυκού λάδι βιταμίνης Ε ή το περιεχόμενο από 2 κάψουλες βιταμίνης Ε και 2-3 σταγόνες τριαντάφυλλο ή λάδι βανίλιας.

Πώς να το φτιάξετε: Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο μαζί με τα αποξηραμένα τριαντάφυλλα σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για τριάντα λεπτά. Σουρώνουμε το υγρό μέσα από λεπτό κόσκινο. Τώρα θερμαίνουμε το βούτυρο κακάο μέχρι να λιώσει. Ανακατέψτε το μείγμα λαδιού και προσθέστε άλλα αιθέρια έλαια που αναφέρονται. Αναδεύετε το μείγμα απαλά και μεταφέρεται στο δοχείο.

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!