GOSSIP

Συγκινούν τα λόγια της Άννας Παναγιωτοπούλου για την "Ντορίτα" της

Η είδηση του θανάτου της ηθοποιού Κατερίνας Ζιώγου, της άλλοτε πρωταγωνίστρια της αγαπημένης κωμικής τηλεοπτικής σειράς "Ντόλτσε Βίτα", που ενσάρκωνε το ρόλο της Ντορίτας, έχει σκορπίσει τη θλίψη σε πολλούς.

Η Κατερίνα Ζιώγου πέθανε πριν από λίγες μέρες, ηττημένη από τον καρκίνο σε ηλικία 49 ετών, αλλά μόλις χθες έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της, καθώς η ίδια είχε φροντίσει να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ φαίνεται πως δεν είχε αποκαλύψει σε πολλούς τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.


Και τώρα η τηλεοπτική... μητέρα της, η διάσημη ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου, που υποδύονταν την Χριστίνα Μαρκάτου και μάνα της Ντορίτας Μαρκάτου στη σειρά Ντόλτσε Βίτα, μίλησε στο protothema.gr, και τα λόγια της συγκινούν, αλλά φανερώνουν πως και η ίδια σοκαρίστηκε με την είδηση του θανάτου της Κατερίνας, καθώς δεν γνώριζε πως ήταν άρρωστη.
 

“Έπεσα από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκα πως έφυγε τόσο ξαφνικά και τόσο νωρίς. Δεν γνώριζα για την περιπέτεια της υγείας της, δεν μού είχε κάτι κάποιος από τους κοινούς γνωστούς μας. Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ. Η Κατερίνα ήταν ένα υπέροχο πλάσμα και μια εξαιρετική ηθοποιός απ’ αυτές που δεν συναντάς συχνά” δήλωσε στο protothema.gr η δημοφιλής ηθοποιός μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει την τόσο πρόωρη αυτή απώλεια.

Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά την εποχή που φτιαχνόταν το καστ του σίριαλ: «Την πρωτοείδα λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα του “Ντόλτσε Βίτα” στο θέατρο, σε μια παράσταση που έπαιζε τότε στο πλευρό της Νόνικα Γαληνέα. Την γνώριζε, ο Αλέξανδρος Ρήγας, που είχε κάνει το σενάριο και την σκηνοθεσία, και με πήγε για να τού πω τη γνώμη μου. Ήταν πραγματικά πάρα πολύ καλή και συμφώνησα αμέσως πως είναι η ιδανική επιλογή για το ρόλο της Ντορίτας» διηγείται η ίδια με νοσταλγική διάθεση.

 

“Πώς ήταν Κατερίνα Ζιώγου στα γυρίσματα και κατά πόσο είχε κοινά στοιχεία με τον εύθυμο και αλέγκρο χαρακτήρα της Ντορίτας που υποδυόταν;” τη ρωτάμε. Κι εκείνη μάς αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο της πρόωρα χαμένης ηθοποιού, το οποία, πιθανότατα, να μην ταυτίζεται με αυτό που φανταζόμαστε. Γιατί η Κατερίνα ήταν ένα ευγενικό, χαμηλών τόνων πλάσμα, που συχνά κλεινόταν στον εαυτό της και έβαζε όρια τα οποία δεν επέτρεπε στους γύρω της να ξεπερνούν.

«Η Κατερίνα είχε έμφυτη ευγένεια και καλοσύνη. Δεν ήταν απλώς ευγενική στα τυπικά. Η ευγένειά της έβγαινε σε κάθε της κίνηση. Ήταν αξιοπρεπέστατη» μάς λέει η Άννα Παναγιωτοπούλου για να περιγράψει, αμέσως μετά, την πιο εσωστρεφή και ευαίσθητη πλευρά της μέσα από ένα άγνωστο περιστατικό: «Θυμάμαι κάποια στιγμή στα γυρίσματα ορισμένοι από τους ηθοποιούς, δεν έχει σημασία ποιοι, τής είχαν κάνει μια χοντρή πλάκα κι εκείνη στενοχωρήθηκε τόσο πολύ που ήθελε να φύγει από τη σειρά. Την έπιασα εγώ και τής είπα να μην δίνει σημασία σε σαχλαμάρες και να κάνει τη δουλειά της. ήταν μεν ευγενική με όλους, δεν κρατούσε ποτέ κακίες δεν ήθελε όμως και να τής συμπεριφέρονται με τρόπους που την ενοχλούν. Η αλήθεια είναι πως συχνά τής έδινα συμβουλές. Ήμουν πολύ προστατευτική απέναντί της. Την αγαπούσα και με αγαπούσε πολύ».

Η γνωστή ηθοποιός κάνει επίσης λόγο για ένα κλειστό, αρκετά μοναχικό κορίτσι που ήταν μεν ευγενική με όλους, δεν κρατούσε ποτέ κακίες δεν ήθελε όμως και να τής συμπεριφέρονται με τρόπους που την ενοχλούν.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!