MEN'S GUIDE

Οι 6 ασκήσεις που ένας άντρας μπορεί εύκολα να κάνει στο σπίτι

Τώρα που λόγω κορωνοϊού είναι βέβαιο πως πρέπει να σταματήσεις τις βόλτες στο γυμναστήριο, η λύση είναι να συνεχίζεις να αθλείσαι στο σπίτι, κάνοντας απλές ασκήσεις, που δεν απαιτούν βάρη και ειδικό εξοπλισμό.

Jumping Jacks

Η άσκηση αυτή έχει σκοπό να γυμνάσει ολόκληρο το σώμα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξει κάποιος αυτήν την άσκηση. Βοηθάει στην ενίσχυση της καρδιάς, των μυών, των οστών καθώς επίσης βοηθάει και στην απώλεια βάρους. Επίσης, βελτιώνει τη σταθερότητα και την αντοχή σου.

Η εκτέλεσή της είναι ιδιαίτερα εύκολη. Ξεκίνα από τη στάση προσοχής με τα χέρια και τα πόδια κολλητά. Πήδα και ταυτόχρονα άνοιξε τα πόδια και σήκωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι σου. Αμέσως μετά κάνε ένα ακόμα άλμα για να επιστρέψεις στην αρχική θέση. Κάντο όσο πιο γρήγορα μπορείς χωρίς να κουράζεις υπερβολικά τον εαυτό σου.

Plank – Άσκηση σανίδα

Μία από τις καλύτερες ασκήσεις για να γυμνάσεις τους κοιλιακούς σου. Ενισχύει επίσης, τους ώμους, τα χέρια και την πλάτη σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μείνεις στη στάση που κάνεις κάμψει με τα πόδια σου να είναι στο ύψος των ώμων σου και τους αγκώνες σου λυγισμένους 90 μοίρες. Σιγουρέψου ότι το σώμα σου βρίσκεται στην ευθεία.

Cross Crunches

Αν θέλεις να γυμνάσεις τον κορμό και τους κοιλιακούς σου, αυτή είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις. Η αρχική θέση είναι με την πλάτη στο πάτωμα και τα χέρια πίσω από κεφάλι. Σήκωσε ταυτόχρονα το σώμα σου φέρνοντας τον δεξί σου αγκώνα προς τα αριστερά και ταυτόχρονα ξεκίνα να λυγίζεις το αριστερό σου γόνατο.

Προσπάθησε να ακουμπήσεις τον αγκώνα σου με το γόνατό σου και έπειτα, γύρνα στην αρχική σου θέση και συνέχισε με τον αριστερό αγκώνα και το δεξί γόνατο.

Squats – Καθίσματα

Όταν κάνεις γυμναστική δε θα πρέπει να αφήνεις απ’ έξω το κάτω μέρος του σώματός σου, δηλαδή τα πόδια σου. Κάτσε όρθιος με τα πόδια σου ανοιχτά λίγο περισσότερο από το ύψος των ώμων. Λύγισε τα γόνατά σου έτσι ώστε να κάνεις ένα βαθύ κάθισμα και χρησιμοποίησε τα χέρια σου για ισορροπία.

Push-ups

Φυσικά δεν υπάρχει πιο κλασσική άσκηση χωρίς βάρη από τα push-ups. Βάλε τη συγκεκριμένη άσκηση στο πρόγραμμα γυμναστικής σου αν δεν την έχεις ήδη. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι, με διάφορους βαθμούς δυσκολίας για να γίνει η συγκεκριμένη άσκηση. Βρες τον τρόπο που σου ταιριάζει περισσότερο για αρχή και ξεκίνα να πειραματίζεσαι.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!