MEN'S GUIDE

Υπάρχει μια νηστίσιμη τροφή που είναι απίστευτα ωφέλιμη ειδικά για τους άνδρες

Οι στατιστικές δείχνουν πως ένα από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν κυρίως οι άνδρες (σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε σύγκριση με τις γυναίκες) είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση σοβαρών καρδιαγγειακών νοσημάτων. Όμως μια νηστίσιμη τροφή, η οποία αποτελεί και ένα ιδιαίτερα εύγευστο σνακ, έχει αποδειχτεί επιστημονικά πως "ρίχνει" την πίεση.

Ο λόγος για τις ταπεινές σταφίδες.

Οι σταφίδες είναι ιδιαίτερα θρεπτικές, χορταστικές και προσφέρουν μια λύση για ένα νηστίσιμο σνακ αυτές τις ημέρες. Περιέχουν ελάχιστο νάτριο, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και δεν έχουν λιπαρά. Επίσης είναι καλή πηγή σιδήρου, καλίου και σεληνίου, περιέχουν βιταμίνη Α και βιταμίνες του συμπλέγματος Β και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Ακόμη, είναι πολύτιμες για το πεπτικό σύστημα. Η σταφίδα χάρη στο υψηλό της περιεχόμενο σε διαλυτές φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία και πρεβιοτικά συστατικά αναδεικνύεται σε πολύτιμο βοηθό όσων υποφέρουν από δυσκοιλιότητα.

Επίσης οι σταφίδες είναι πηγή υδατανθράκων που σας δίνουν την ενέργεια που απαιτείται για φορτίσετε τις μπαταρίες σας.  Συνδυάζονται ιδανικά με δημητριακά ή με γιαούρτι για όσους δεν νηστεύουν, αλλά και με καρύδια ή αμύγδαλα για όσους νηστεύουν.

Σημειώστε ότι οι σταφίδες μπορεί να έχουν γλυκιά γεύση, αλλά επειδή ανήκουν στα αποξηραμένα φρούτα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωσή τους δεν προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Έτσι, η κατανάλωσή τους βοηθά στο να διαρκέσει περισσότερο διάστημα το αίσθημα κορεσμού.

Όπως διαβάζουμε στο ygeiamou.gr, oι έρευνες ακόμη συσχετίζουν την κατανάλωση σταφίδων με τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την μαύρη κορινθιακή σταφίδα η κατανάλωσή της θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμη για το καρδιαγγειακό σύστημα.

Για την κατανάλωσή τους ωστόσο λάβετε υπόψη τις θερμίδες που περιέχουν, τα 100γρ έχουν 246 kcal.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!