MEN'S GUIDE

Οι 6 συμβουλές για όσους συνεχίζουν να δουλεύουν από το σπίτι

Η πανδημία του κορωνοϊού είχε σαν αποτέλεσμα, πολλοί να κληθούν να συνεχίσουν την εργασία τους από το σπίτι τους.

Αυτή η αλλαγή, σε μια τόσο καθημερινή συνήθεια όπως είναι η εργασία, δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη από όλους, αφού κάποιοι δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα ρουτίνα.
Και μπορεί σταδιακά αρκετοί να επιστρέφουν στους κανονικούς χώρους εργασίας τους, όμως πολλοί συνεχίζουν να δουλεύουν από το σπίτι.


Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, στο mensexclusive.gr, διαβάσαμε 6 χρήσιμα tips για να μη μειωθούν οι εργασιακές επιδόσεις σας.

1. Μην ξενυχτάς

Το ότι θα έχεις περισσότερο χρόνο να κοιμηθείς, δε σημαίνει ότι θα έχεις την άνεση να χουζουρεύεις ως τις 12 το μεσημέρι. Θα δουλέψεις, απλά θα είσαι στο δικό σου χώρο. Γι’ αυτό το λόγο φρόντισε να κοιμηθείς νωρίς, για να ξυπνήσεις εύκολα και γεμάτος διάθεση για παραγωγικότητα.

2. Κανόνισε από πριν τις ώρες που θα κάνεις διάλειμμα

Μην εφησυχαστείς στο ότι το αφεντικό δε θα είναι από πάνω σου, γιατί είναι πολύ πιθανό να ξεχαστείς σε διάλειμμα μιας ή 2 ωρών και τελικά να μη βγάλεις τη δουλειά που υπολόγιζες. Γι’ αυτό, καθόρισε εκ των προτέρων τι ώρα θα κάνεις κάνεις διάλειμμα για ξεκούραση, τσιγάρο και φαγητό και για πόση ώρα, ώστε να μη βγεις εκτός προγράμματος.

3. Κλείσε κινητό και σταθερό

Για να μη χτυπάει συνέχεια το σταθερό σου, βγάλτο από την πρίζα και κλείσε το κινητό σου ή βάλτο στο αθόρυβο. Δεν αποκλείεται να σε πάρει τηλέφωνο ο κολλητός σου ή η κοπέλα σου και να μιλάς για καμιά ώρα στο τηλέφωνο.

4. Μην ανοίξεις το facebook

Συνήθως στο χώρο εργασίας τα social media είναι κλειδωμένα, για να μην αποσπάται η προσοχή των υπαλλήλων, στο σπίτι σου όμως μπορείς άνετα να συνδεθείς και αντί να δουλεύεις, να βρεθείς να κάνεις like στις φωτογραφίες των φίλων σου από τις διακοπές. Γι’ αυτό καλά θα κάνεις να μην μπεις καθόλου για όση ώρα δουλεύεις (ούτε στο διάλειμμά σου, γιατί πάλι μπορεί να παρασυρθείς).

5. Βγάλε τις πιτζάμες

Δε χρειάζεται να φορέσεις κοστούμι και γραβάτα όπως στη δουλειά, αλλά αν μείνεις με τις πιτζάμες σου, δεν πρόκειται να σου έρθει όρεξη για δουλειά, αλλά για να ξαναπέσεις στο ζεστό κρεβάτι σου. Τα πάντα είναι θέμα ψυχολογίας.

6. Επικοινώνησε με τον ανώτερό σου

Ακόμα και αν δεν αντιμετωπίσεις κάποιο προβλημα που δεν μπορείς να λύσεις. Έτσι θα καταλάβεις ότι όντως δουλεύεις και σε χασομεράς.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!